Σκηνοθεσια: Ryan Coogler
Παίζουν: Chadwick Boseman, Michael B. Jordan, Lupita Nyong'o
8Overall Score

Στη μακρινή και τεχνολογικά υπερεξελιγμένη Wakanda, ο βασιλιάς εκτελεί και χρέη προστάτη από τα κακοποιά στοιχεία και τους εξωτερικούς κινδύνους. Όταν όμως σκοτώνεται στην έκρηξη που προκάλεσε ο brainwashed Bucky στο «Civil War»*κι αναλαμβάνει ο γιος του. Δυστυχώς όμως the word is out ότι το μικρό αυτό κρατίδιο είναι πλούσιο σε βιμπράνιο και είναι πολλοί αυτοί που θέλουν να βάλουν χέρι στα κοιτάσματα…Πρώτη ταινία για τον Black Panther (αν εξαιρέσουμε τη σύντομη γνωριμία που είχαμε στο CW) και η αλήθεια είναι πως το film ξεφεύγει από τις νόρμες των πρώτων ταινιών κάποιου franchise: έχει πολλή δράση, σοβαρή υπόθεση χωρίς κενά σε μέγεθος παραθύρου και δεν αναλώνεται απλά στο να μας συστήσει τον ήρωα.

Chadwick Boseman (με μια εξαιρετική προφορά) είναι πολύ καλός στον ομώνυμο ρόλο, όπως και ο MichaelB. Jordan στον ρόλο του αντιπάλου του για την εξουσία. Οι «τρεις χάριτες» της ταινίας είναι η Lupita Nyongo (Nakia), η Danai Gurira (Okoye) και η Letitia Wright (Shuri) που δίνουν τον έξτρα φεμινιστικό τόνο στο film και η χημεία τους είναι τέτοια που όταν έχουν κοινές σκηνές (δυστυχώς όχι πολλές, αλλά αρκετές για να λάμψουν) κλέβουν την παράσταση.Τα μηνύματα πολλά, οι χαρακτήρες καλογραμμένοι (ο «κακός» δεν είναι μόνο κακός και ο «καλός» φλερτάρει και με τη σκοτεινή πλευρά του), τα effects καλοφτιαγμένα – αν και κάποιοι θεώρησαν ότι ήταν επίδειξη των τεχνολογικών επιτευγμάτων και πως θα ταίριαζαν περισσότερο στους Jet sons παρά στον TChaka (πατήρ), τον TChala (υιός) και το παρεάκι του.

Με το humor στη σωστή αναλογία ώστε να μην προκαλεί περισσότερα χάχανα απ’ όσα θα έπρεπε, το BP είναι από τις καλύτερες και πιο ελπιδοφόρες ταινίες που έχουν βγάλει τα Marvel Studios.Αν σας άρεσε ο φεμινισμός της «Wonder Woman»και το humorτων «Guardians of the Galaxy» σίγουρα θα το ευχαριστηθείτε.