Σκηνοθεσια: Todd Haynes
Παίζουν: Oakes Fegley, Julianne Moore, Michelle Williams
6Overall Score

Ο δημιουργός πίσω από το πολυαγαπημένο δράμα εποχής «Far From Heaven» αλλά και το πιο πρόσφατο «Carol» επιστρέφει στις σκοτεινές αίθουσες με το «Wonderstruck».  Ο Haynes βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Brian Selznick (στου οποίου το «The Invention of Hugo Cabret» βασίστηκε ο Scorsese για να κάνει το «Hugo») και δημιουργεί ένα film που ως τη μέση τα πηγαίνει πάρα πολύ καλά, αλλά στο υπόλοιπο μισό μας αφήνει ξεκρέμαστους. Ενώ δηλαδή η ιστορία είναι ενδιαφέρουσα, η αναπαράσταση της εποχής έγινε πολύ προσεγμένα (χαρακτηριστικό όλων των ταινιών του) και τα συνεχή μπρος-πίσω της αφήγησης δημιουργούν μια προσμονή για την κλιμάκωση της υπόθεσης, αυτήν δεν έρχεται ποτέ: Ο Haynes φαίνεται να ενδιαφέρεται περισσότερο για την εικόνα και λιγότερο για την ουσία.Το story θέλει δυο πιτσιρίκια να το σκάνε από τα σπίτια τους (full προβληματικά) για να φτάσουν στη Νέα Υόρκη και να βρουν τις απαντήσεις στα ερωτήματα που τα βασανίζουν. Το παράδοξο είναι πως οι δύο αναζητήσεις έχουν απόσταση πενήντα χρόνων ανάμεσά τους και η σύμπτωση είναι πως και τα δύο παιδιά έχουν προβλήματα ακοής. Φυσικά στην πορεία αποκτούν φίλους που τα βοηθούν να επιβιώσουν στο εχθρικό περιβάλλον της μεγαλούπολης  και να πετύχουν τους πρωταρχικούς τους στόχους.

Ο Ben (Oakes Fegley) δεν είναι κωφός εκ γενετής. Με τη μητέρα του να έχει σκοτωθεί πρόσφατα σε αυτοκινητικό δυστύχημα και χωρίς να έχει γνωρίσει πατέρα, βλέπουμε τη ζωή του στο σπίτι συγγενών του, στο Gunflint της Minnesota, κάπου στα 70s. Ο μικρός καθώς ψάχνει τα πράγματα της μητέρας του (Michelle Williams) βρίσκει ένα βιβλίο με ένα χειρόγραφο σημείωμα προς εκείνη, το οποίο γίνεται και αφορμή για να ξεκινήσει το ταξίδι του. Καθώς λοιπόν μαζεύει τα πράγματά του για να το σκάσει, παθαίνει ένα ατύχημα και χάνει την ακοή του.Η γλυκιά και ντροπαλή Rose (Millicent Simmonds) ζει στο Hoboken του New Jersey. Η περιπέτειά της ξεκινά κάπου στα τέλη των 20s, όταν φεύγει από το σπίτι της για να πάει στη Νέα Υόρκη (επίσης) με σκοπό να συναντήσει την ηθοποιό του βωβού κινηματογράφου Lillian Mayhew (Julianne Moore) με την οποία έχει ψύχωση. Δεν θα είναι όμως μόνη στην άγνωστη πόλη. Εκεί θα συναντήσει τον μεγάλο της αδελφό, Walter (Cory Michael Smith), ο οποίος δουλεύει στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας.

Στο σύνολο του, το film εντυπωσιάζει περισσότερο με τα κοστούμια και τη διπλή αναπαράσταση της Νέας Υόρκης παρά με τις ιστορίες των δύο παιδιών. Η χρωματική παλέτα αλλάζει για κάθε μια από τις δύο εποχές και τις ιστορίες των παιδιών: ασπρόμαυρη για τη σιωπηλή πραγματικότητα της Rose και γεμάτη ξεθωριασμένες αποχρώσεις του πράσινου και του πορτοκαλί για του Ben.

Γλυκιά ταινία που απογοητεύει με την έλλειψη ενδιαφέροντος στο δεύτερο μισό της.