Ο άνθρωπος είναι εκφύσεως ον της συνήθειας και της λογικής ροής της καθημερινότητάς του. Έχει ανάγκη μια “υγιή” ρουτίνα για να λειτουργεί με ασφάλεια και χωρίς άγχος. Οτιδήποτε διαταράξει το συνηθισμένο τρόπο σκέψης του, δυσκολεύεται να το αφομοιώσει. Φανταστείτε λοιπόν πόσο δύσκολο ήταν για το τυπολατρικό FBI να κατανοήσει τον τρόπο σκέψης ενός  κατά συρροή δολοφόνου καθώς καιτι τον ωθεί στο να σκοτώνει.Για να μπορέσει λοιπόν να αντιμετωπίσει αυτού του είδους τους δολοφόνους που παρακινούνταν από ανάγκες, τις οποίες ο καθημερινός άνθρωπος δεν μπορούσε να αντιληφθεί, το FBI άρχισε στα τέλη τις δεκαετίας του ’70 να αναπτύσσει ένα πιο ενδελεχές ψυχολογικό προφίλεγκληματιών. Έτσι το “Mindhunter”, βασισμένο στα πραγματικά γεγονότα, μας εξιστορεί το πως επετεύχθη αυτό.
Πιο συγκεκριμένα, η σειρά μας γυρίζει πίσω στο 1977 όπου οι  πράκτορες Holden Ford (JonathanGroff) και BillTench (HoltMcCallany) του FBI, σε συνεργασία με την ψυχολόγο WendyCarr (AnnaTorv), μέσα από συνεντεύξεις με διάφορους κατά συρροή  δολοφόνους, προσπαθούν να εξηγήσουν την αποκλίνουσα συμπεριφορά τους και να αναπτύξουν ψυχολογικά προφίλ που θα τους βοηθήσουν σε μελλοντικές υποθέσεις.Για να μπορέσει λοιπόν να αντιμετωπίσει αυτού του είδους τους δολοφόνους που παρακινούνταν από ανάγκες, τις οποίες ο καθημερινός άνθρωπος δεν μπορούσε να αντιληφθεί, το FBI άρχισε στα τέλη τις δεκαετίας του ’70 να αναπτύσσει ένα πιο ενδελεχές ψυχολογικό προφίλεγκληματιών. Έτσι το “Mindhunter”, βασισμένο στα πραγματικά γεγονότα, μας εξιστορεί το πως επετεύχθη αυτό.

Και ότανσυνδυάζειςserialkillers, FBI, αληθινά γεγονότα και DavidFincher, ο οποίος εκτελεί ρόλο παραγωγού και σκηνοθέτη (σκηνοθετεί τα 4 από τα 10 επεισόδια της 1ης season),η επιτυχία του αποτελέσματος είναι εγγυημένη. Αυτό συμβαίνει και στην 1ηseasonτου “Mindhunter” που έχει την υπνωτιστική ατμόσφαιρα“τύπου Fincher”, θυμίζει λίγο “Zodiac” μαζί με “Se7en” , και έχει ήδη ανανεωθεί για 2ηseason.Το “Mindhunter” δεν μοιάζει με καμία άλλη αστυνομική σειρά και ενώ δενχαρακτηρίζεται από ασταμάτητη δράση,αυτή η υπνωτιστική ατμόσφαιρά τουκαι το εξαιρετικό cast τουσε κάνει να κολλάς. Αυτή η ατμόσφαιρα που σε βουλιάζει στο σκοτεινό μυαλό των serialkillersαλλά και των ανθρώπων που τους μελετούν, χωρίς να καταλαβαίνουν ότι κάθε βήμα που κάνουν προς την κατανόηση της ψυχολογία τους έχει το αντίκτυπό του.