Σκηνοθεσια: Jason Hall
Παίζουν: Haley Bennett, Miles Teller, Joe Cole
6.8Overall Score

Post-traumatic stress disorder (PTSD) όταν το τραυματικό απο εμπειρίες παρελθόν, προκαλεί στρες και δυσκολεύει την καθημερινότητα. Μια ασθένεια που την συναντάς κυρίως σε βετεράνους στρατιώτες που δυσκολεύονται να επανενταχθούν στην κοινωνία, λογο των αιματοβορων εμπειριών.
Αυτό λίγο πολύ είναι και το σενάριο της ταινίας “Thank you for your service” τίτλος που θυμίζει ποιο πολύ tagline για μια στρατιωτική ταινία, παρα τίτλος Χολιγουντιανής ταινίας.
Μια ταινία που θα μπορούσε εύκολα να έχει το συγκεκριμένο tagline, είναι το “American Sniper”.
Δυο ταινίες που θα μπορουσες πολύ “εύκολα” να δεις την μια μετα την άλλη (double bill, όπως λένε και στο χωριό μου που ακόμα γιορτάζει το black friday) και αυτό γιατί και οι δυο ταινίες έχουν ως πρωταγωνιστές, τους  αμερικανούς στρατιώτες που μάχονται της “ελευθερίας”.
Ο πραγματικός λόγος όμως που οι δυο αυτές ταινίες μοιάζουν μεταξύ τους, είναι γιατί έχουν τον ίδιο σεναριογράφο ονοματη Jason Hall, ο οποίος συνεχίζει να γράφει το στορη απο εκεί που το άφησε στο “American Sniper” μακριά απο το Ιράκ και πίσω στην Αμερική, εκεί όπου το PTSD γίνεται ο φόβος και ο τρόμος για τους βετεράνους στρατιώτες. 
Σε αντίθεση όμως μέ το “ηρωικό” και φουλ προπαγανδιστικό “American Sniper” o Jason Hall στρέφει το δάκτυλο στην ίδια την Αμερική και δείχνει, ποσό πραγματικά κοστίζει η “ελευθερία”.
Με την ιστορία τριών βετεράνων που επιστρέφουν στην πατρίδα, ο Jason Hall αφηγείται το διαφορετικό αντίκτυπο που έχει η καθημερινότητα για τον καθένα απο αυτούς.
Στον πρωταγωνιστικό ρόλο συναντάμε τον Mills Teller ο οποίος ενω καταφέρνει να σε πείσει οριακά για τις ηγετικές του ικανότητες, αποτυγχάνει να σε κερδίσει στο συναισθηματικό κομάτι που απαιτεί ο ρόλος του. Αντίθετα όμως ο Beulah Koale καταφέρει πολύ περισσότερα με την ερμηνεία τού απο όσο του επιτρέπει ο χαρακτήρας τού. Και γενικά στο σύνολο τους οι χαρακτήρες δείχνουν διδιάστατη χωρίς βάθος. Κάτι που ξαφνιάζει όταν ξέρεις πως για το American Sniper o Jason Hall είχε προταθεί για όσκαρ καλύτερου διασκευασμένου σεναρίου, αλλά ταυτόχρονα δεν είναι περίεργο που παραμέρισε το σενάριο αφού η προσοχή του στράφηκε στην σκηνοθεσία. Εκεί οπου προσπαθεί με νύχια και με δόντια να αντιγράψει τον αριστουργηματικό Clint Eastwood που σκηνοθέτησε το American Sniper. Η σύγκριση είναι αναπόφευκτη αλλά και ταυτόχρονα ανούσια. Πιστεύω πως με το βάθος χρόνου ο Jason Hall σίγουρα θα μας απασχόληση με τις επόμενες του δουλειές… Αν δεν πάθει PTSD με αυτό του το ντεμπούτο.