Αυτό το Halloween, παρότι δεν ανήκει στα έθιμά μας, πήραμε και εμείς μια γεύση από “trickortreat”. Το treatμας φυσικά ήταν η 2ηseason του “StrangerThings”, η οποία με άκρωςHalloweenmoodμας ταξίδεψε ξανά στη δεκαετία του 80 σε μια ακόμα υπερφυσική περιπέτεια στην πόλης του Hawkins. Ένα χρόνο μετά τα γεγονότα της 1ηςseason, η αγαπημένη παρέα πιτσιρικάδων έχει σχεδόν επιστρέψει στην καθημερινότητά της και προσπαθεί να αφήσειπίσω τα σημάδια όσων αντιμετώπισε. Τη φαινομενικά ήσυχη καθημερινότητα τους θα διαταράξουν τα έντονα οράματα του Will που θα αποδείξουν ότι οι κίνδυνοι του Upside Downδεν έφυγαν ποτέ.

Μπορεί αυτή τη φόρα το κινητήριο έναυσμα της υπόθεσης να μηνεμφανίζεται τόσο γρήγορα και έντονα όσο στην 1ηseason,με την εξαφάνιση τουWill, αλλά εδώ η πλοκή χτίζεται πιο σπονδυλωτά μέσα από καινούργιους χαρακτήρες (έχουμε την ευκαιρία να δούμε τον SeanAstin να ξαναυποδύεται ένα χαρακτήρα που μοιάζει πολύ με τον Sam του “TheLordoftheRings”) και νέες αλληλεπιδράσεις μεταξύ παλιών (όπως της Elevenμε τονHopper, του Dustin μετονSteve κ.α.). Όταν όμως όλοι πάρουν τις θέσεις τους στο ταμπλό και ξεκινήσει το παιχνίδι, οι εξελίξεις υποδέχονται η μια την άλλη και το σασπένς ηλεκτρίζει.

Έτσι οι αδερφοί Duffer, δημιουργοί του “StrangerThings”,μας χαρίζουν ένα 2ο κύκλο αντάξιο του φανταστικού 1ου,που μένει πιστός στο horror/80s/παιχνιδιάρικούφος της σειράς, είναι αριστουργηματικά σκηνοθετημένος (παίζοντας συνέχεια με το conceptτου Upside Down), δίνει χώρο στους βασικούς χαρακτήρες του να εξελιχθούν, επεκτείνει το εύρος του Upside Down και τέλος μαςαφήνει να αδημονούμε για τον 3ο κύκλο.