Ο  Ζαν Κοκτώ υπήρξε ένας από τους πιο πολυσχιδείς καλλιτέχνες του μεσοπολέμου. Υπήρξε ενεργό μέλος της γαλλικής πρωτοπορίας, επιδόθηκε στην ανάπλαση και υπερρεαλιστική ερμηνεία των ελληνικών μύθων, θήτευσε στο ψυχολογικό θέατρο και ασπάστηκε το νεορομαντισμό. Επηρεασμένος από το σουρεαλιστικό κίνημα και τους πρωτοπόρους της αφηρημένης τέχνης στη ζωγραφική και τη γλυπτική, ο Ζαν Κοκτώ οραματίστηκε να εντάξει τις τάσεις αυτές της εποχής του και στο θέατρο.

Τα μονόπρακτα του Ζαν Κοκτώ δίνουν την διάσταση της ανατρεπτικής προσωπικότητας του, τις αγωνιώδεις αναζητήσεις του, τον οίστρο του, την γόνιμη φαντασία του, το λεπτό του χιούμορ του, την ταχύτητα του ύφους, τη αριστοτεχνική καλλιγραφία του πορτρέτου, την παιδική αφέλεια και την τρυφερή αγαλλίαση που διέκρινε τον ψυχισμό του. Για τον Ζαν Κοκτώ «η ζωή ήταν μια οριζόντια πτώση».

Στην παράσταση «Ο Λουδοβίκος των Ανωγείων συναντά τον Ζαν Κοκτώ» θα παρουσιαστούν τα μονόπρακτα : Στο Πανηγύρι, Η Ψεύτρα και Ανθρώπινη Φωνή.

Μέσα από την ιδιαίτερη δραματουργική προσαρμογή και σκηνοθετική  ματιά του Σπύρου Οικονομάκου  και τις εξαιρετικές ερμηνείες της Ναταλίας Μαργωμένου και της Μαρίας Χανιωτάκη τα μονόπρακτα του Κοκτώ αναπροσαρμόζονται… αποκτούν σάρκα και οστά προτρέποντας μας να ανακαλύψουμε τις έννοιες που κρύβονται πίσω από τους μονολόγους, να αναθεωρήσουμε, να γελάσουμε, να αφουγκραστούμε… την αγάπη, τον έρωτα, την ίδια την ζωή. Ως επισφράγισμα έρχεται ο αριστουργηματικός λυρισμός της μουσικής του Λουδοβίκου Των Ανωγείων και της υπέροχης φωνής του που ντύνει αρμονικά συναισθήματα και εικόνες, δημιουργώντας ένα άρτιο καλλιτεχνικό αποτέλεσμα προσαρμοσμένο στο σήμερα.

«Όλες οι τέχνες είναι ένα φιλοδώρημα του Θεού για την ολοκλήρωση του έργου Άνθρωπος, λέει ο Λουδοβίκος των Ανωγείων. «Το τραγούδι έρχεται να στηρίξει την πλευρά της αδυναμίας. Τραγουδάμε την απουσία, την έλλειψη, την προσδοκία.»

Οι παραστάσεις έχουν την υποστήριξη της ΚΕΔΕ και είναι φιλανθρωπικού χαρακτήρα.

Τα έσοδα στο σύνολό τους θα διατεθούν στον οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Τιμή εισόδου: απο 7 € (Αντί εισιτηρίου θα δίνεται απόδειξη δωρεάς του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού»).

 

 

 

Συντελεστές

Δραματουργική προσαρμογή / σκηνοθεσία: Σπύρος Οικονομάκος

Μουσική σύνθεση – Τραγούδι: Λουδοβίκος των Ανωγείων

Ηθοποιοί: Ναταλία Μαργωμένου – Μαρία Χανιωτάκη

Τραγούδι: Τερέζα Κοζιτόρη

Κιθάρα: Αντώνης Μυτακίδης

Βοηθός σκηνοθέτη: Κάτια Χρυσάφη
Σκηνικά : Νίκος Κοίλος

Διεύθυνση παραγωγής: Δημήτρης Χρυσάφης
Digital Marketing : Θωμάς Καραγκούνης

 

Ημερομηνίες και χώροι διεξαγωγής παραστάσεων:

  • 3 Νοεμβρίου 2017 Δήμος Αμαρουσίου, Χώρος : Αίθουσα Τέχνης και Πολιτισμού (ΤΟΛ), Λεωφ. Κηφισίας 207, Μαρούσι.  Ώρα:20:30
  • 10 Νοεμβρίου 2017 Δήμος Ναυπλίου Χώρος: Βουλευτικό (Παλιά Βουλή), Σταϊκοπούλου, Ναύπλιο. Ώρα:20:30
  • 17 Νοεμβρίου 2017 Δήμος Ελληνικού –Αργυρούπολης Πολιτιστικό – Συνεδριακό Κέντρο “Μίκης Θεοδωράκης”, Λεωφόρος Κύπρου 68, Αργυρούπολη. Ώρα:20:30
  • 25 Νοεμβρίου 2017 Δήμος Περιστερίου Χώρος : Θέατρο πολιτών Τεγέας και Μ.Δαμάστας