Το “Narcos” αποτελεί μια από τις καλύτερες σειρές των τελευταίων χρόνων. Μετράει 3 season, ως τώρα, και ξεκίνησε το 2015 προσπαθώντας να εξιστορήσει την έξαρση του εμπορίου της κοκαΐνης στα τέλη της δεκαετίας του 70, τόσο μέσα από τη σκοπιά της δίωξης ναρκωτικών όσο και από εκείνη των cartelδιακίνησης. Για να μείνει σε ένα βαθμό πιστή στα αληθινά γεγονότα όμως, η σειρά θα έπρεπε να “σκαλίσει” ιστορίες που ούτε τα cartelαλλά ούτε και οι αρχές που προσπαθούσαν να τα “καταπολεμήσουν” ήθελαν να ξανασυζητηθούν.

Επομένως, εξαρχής το “Narcos” για να γίνει η εξαιρετική σειρά που είναι, έπρεπε να υπερβεί πολλές εξωγενείς παρεμβάσεις που δυσκόλευαν την υλοποίηση του. Παρεμβάσεις που ακόμα και μετά από 3 χρόνια συνεχίζουν να επανεμφανίζονται, με τελευταία τη δολοφονία μέλους της παραγωγής της σειράς (CarlosMuñozPortal,locationscout) και τις περίεργες δηλώσεις του RobertoEscobar (αδερφός του PabloEscobar).Το “Narcos” όμως συνεχίζει ακάθεκτο.

Παρά τα εξωτερικά προβλήματα, η σειρά καλείται συνεχώς να κερδίσει διάφορα “στοιχήματα” που προκύπτουν από τη φύση της και από το γεγονός ότι οφείλει να παραμείνει πιστή, όσο μπορεί, στην αλήθεια. Έτσι ξεκινώντας την 1ηseason έπρεπε να σκιαγραφήσει το πως έγινε η Κολομβία η πρωταρχική χώρα εξαγωγής κοκαΐνης, πως λειτουργούσαν τα cartelεκεί, πως και γιατί η Η.Π.Α. ενεπλάκη στον πόλεμο κατά των ναρκωτικών, πως αλληλοεπιδρούσαν οι τοπικές αρχές δίωξης με τις αμερικάνικες και τέλος πως ο ευρηματικός λαθρέμπορος, Pablo Escobar, μετατράπηκε στον πιο βίαιο και πλούσιο έμπορο κοκαΐνης του κόσμου.

Και αν το να αναπαραστήσεις σωστά τις γκρίζες αμερικάνικες παρεμβάσεις, τα παιχνίδια εξουσίας και τα πολιτικοοικονομικά συμφέροντα, φαίνεται δύσκολο, μπροστά στο να αποτυπώσεις τη ψυχοσύνθεση του PabloEscobar είναι παιχνιδάκι. Όμως το “Narcos” κέρδισε και τα δυο αυτά “στοιχήματα” αναπλάθοντας έτσι ισορροπημένα το πολιτικό backgroundκαι απεικονίζοντας ιδανικά τον Pablo Escobar.

Στο πρόσωπο του εξαιρετικού Βραζιλιάνου ηθοποιού, WagnerMoura, η σειρά κάλυψε όλο το εύρος των πτυχών του χαρακτήρα του Escobar και έδειξε πώς από λαθρέμπορος έγινε ο “βασιλιάς” της κοκαΐνης και πώς από περήφανος πατριώτης και φιλάνθρωπος έγινε ο πιο βίαιος τρομοκράτης που γνώρισε η Κολομβία. Το “Narcos” έχτισε τρομερά τις 2 πρώτες seasonγύρω από το χαρακτήρα του, δείχνοντας στην 1η την άνοδό του, σοκάροντας μας με κάποιες από τις πράξεις του, ενώ στη 2η την πτώση του, κάνοντάς μας να συμπάσχουμε μαζί του κάποιες φορές.

Το 3ο και μεγαλύτερο, ως τώρα, “στοίχημα” που η σειρά είχε να κερδίσει ήταν το να συνεχίσει την εξιστόρηση του πολέμου κατά των cartelναρκωτικών, μετά το κλείσιμο του κεφαλαίου“Escobar”, με την ίδια ποιότητα.Ήρθε λοιπόν, πριν από μερικές εβδομάδες, η 3ηseasonγια να μας αποδείξει ότι η σειρά έχει ακόμα πολλά να προσφέρει. Στο στόχαστρο αυτή τη φορά ήταν το cartelτου Κάλι με τον πράκτορα JavierPeña (PedroPascal) να συνεχίζει ακριβώς από εκεί που το είχε αφήσει. Η καινούργια season συνέχισε στο ίδιο επίπεδο με τις προηγούμενες, όντας τόσο καταιγιστική στις εξελίξεις της, που μας έκανε να ξεχάσουμε την υπόθεση Escobar και να ανυπομονούμε για την 4η !!!