Όταν η New York απειλείται από τα σκοτεινά σχέδια της μυστικιστικής οργάνωσης, “The Hand”, οι Daredevil (Charlie Cox), Jessica Jones (Krysten Ritter), Luke Cage (Mike Colter) και Iron Fist (Finn Jones) ενώνουν τις δυνάμεις τους για να σώσουν την αγαπημένη τους πόλη σχηματίζοντας έτσι τους “Defenders”.

Η 1η season των τηλεοπτικών Avengers του Netflix (όπως τους είχαμε χαρακτηρίσει και στο “Legion: Η ασταμάτητη επέλαση της MARVEL στην μικρή οθόνη”) είναι επιτέλους εδώ αποτελούμενη από 8 επεισόδια. Η δημιουργία αυτού του Marvel/Netflix Universe ξεκίνησε το 2015 με την εξαιρετική 1ηseason του “Daredevil” που ακολουθήθηκε από το κάπως αδιάφορο ντεμπούτο της  “Jessica Jones”. Το 2016 ο διάβολος του Hell’s Kitchen επέστρεψε καλύτερος από ποτέ για τη 2η season του που και πάλι είχε ως επακόλουθο τις μέτριες 1ες season των  Luke Cage και Iron Fist (2017).

Έφτασε λοιπόν η ώρα τα storyline των τεσσάρων ηρώων να συναντηθούν στο “The Defenders” και το αποτέλεσμα είναι αρκετά ικανοποιητικό. Η πλοκή ρέει φυσικά, παρά τα μικρά κενά της και τα αναπάντητα ερωτήματα που αφήνει, χωρίς να αργεί ιδιαίτερα να μπει στην ουσία της. Το “ The Defenders” παρότι δεν είναι τόσο ουσιαστικό και ρεαλιστικό (για σειρά με superheroes πάντα) όσο το “Daredevil”, το style του οποίου κυριαρχεί εδώ, ξεφεύγει από το κλισέ των άλλων τριών ηρώων/σειρών που το αποτελούν και τελικά επιτυγχάνει να μας δείξει ό,τι  προσδοκούμε από αυτό. Το οποίο δεν είναι τίποτα άλλο από μια διασκεδαστική σειρά με δράση, ενδιαφέρουσα πλοκή και καλή χημεία μεταξύ των πρωταγωνιστών της ασχέτως των διαφορετικών background τους.