Μετά το πρώτο κύμα ενδιαφερουσών κυκλοφοριών που είχαμε την Πέμπτη 17/08, συνεχίζουμε την αναζήτηση ταινιών ικανών να “σώσουν” τον Αύγουστο, ξεχωρίζοντας 2 από αυτές που θα βγουν στους ελληνικούς κινηματογράφους αυτή την Πέμπτη (24/08).

Δουνκέρκη

Ο λόγος για την νέα ταινία του μεγάλου Christopher Nolan που μας διηγείται την ιστορία της εκκένωσης της Δουνκέρκης. Εκεί, κατά το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και αφού ηττήθηκαν στη μάχη, μεγάλος αριθμός στρατιωτών των Συμμαχικών Δυνάμεων αποκλείστηκε από τα γερμανικά στρατεύματα. Η έκβαση αυτή είχε ως αποτέλεσμα να στηθεί μια τεράστια επιχείρηση διάσωσης με στρατιωτικούς και απλούς πολίτες να κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για την επίτευξή της. Ο Nolan γράφει το σενάριο και σκηνοθετεί μια ταινία ιστορικού περιεχομένου, που αναμένεται καθηλωτική, με πρωταρχικά του όπλα την εικόνα και τον ήχο, αφήνοντας το διάλογο σε δεύτερη μοίρα. Το “Dunkirk” χρειάστηκε χιλιάδες κομπάρσους για την υλοποίηση του καθώς και ένα πολύ δυνατό casting που περιλαμβάνει ονόματα όπως οι Kenneth Branagh, Cillian Murphy, Mark Rylance και Tom Hardy.

Logan Lucky

Αλλάζοντας τελείως ύφος, πάμε σε μια κωμωδία που περιστρέφεται γύρω από την ενορχήστρωση μιας ληστείας από έναν master του είδους, το  Steven Soderbergh (Ocean’s 11, 12 και 13). Όπως και πριν έτσι και εδώ, συναντάμε ένα all star casting από το οποίο ξεχωρίζουν οι Channing Tatum, Adam Driver, Daniel Craig, Seth MacFarlane, Hilary Swank και Sebastian Stan.

Στην προσπάθεια του να αλλάξει την κακή τύχη της οικογένειας του, ο Jimmy Logan (Channing Tatum)  αποφασίζει να ληστέψει την Πίστα Αγώνων Ταχύτητας Σάρλοτ κατά την διάρκεια του πιο δημοφιλούς αγώνα της χρονιάς, με τη βοήθεια του αδερφού του, Clyde (Adam Driver), και μιας ιδιόμορφης συμμορίας.