Σκηνοθεσια: Edgar Wright
Παίζουν: Ansel Elgort, Jon Bernthal, Jon Hamm
7Overall Score

To Baby Driver είναι το Dirty Dancing της γενιάς των 20άρηδων, όχι μόνο επειδή nobody puts Baby on the side αλλά κυρίως γιατί καταφέρνει ότι είχε πετύχει εκείνο το μουσικό ρομάντζο στο κοινό που σήμερα είναι 40 και κάτι: Αναβίωσε τη γοητεία του cool με όρους Τζέιμς Ντιν. Το ρυθμικό μοντάζ, σε απόλυτη ταύτιση με τις μουσικές επιλογές αναγκάζουν τον θεατή να γίνει επαναστάτης χωρίς αιτία με την ασφαλή λύση ότι τις σφαίρες, τις κλωτσιές, τις μπουνιές και τη μαφία θα τις φάει ο cool και αμίλητος Baby –κατά κόσμον Ansel Elgort- που από «λάθος αστέρι» με την καθοδήγηση του Edgar Wright έλαμψε και κατάφερε να τα σπάσει με γοητεία σε αυτή την αποχής ερμηνείας, φυσική παρουσία του. Η μουσική αποκαθιστά τα λάθη της γλωσσικής επικοινωνίας σε ένα σύμπαν που μόνο αυτός που δέχεται παράσιτα στο αυτί του ή έχει εκπαιδευτεί να διαβάζει χείλη θα είναι ο τυχερός.

Ο κουφός στον πλανήτη των ακουόντων είναι ο μονόφθαλμος της παροιμίας. Δεν θέλω να γράψω περισσότερα για το μονοδιάστατο σε χαρακτήρες αλλά eye candy δημιούργημα που καταφέρνει να κερδίσει και το κοινό που αναζητά το ρομάντζο και όσους αισθάνονται πως δεν γυρίζονται πια ταινίες σαν το Bullitt. Δείτε το και σίγουρα –ακόμα και αν δεν σας αρέσει- θα περάσετε καλά. Μέχρι σήμερα το Βaby Driver, αυτή η ταινία καταδίωξης, έκλεψε με επιδεξιότητα 100.000.000$ από τις τσέπες των θεατών με στυλ. Χαλάλι του λοιπόν και τέρμα τα γκάζια.

*Καλό θα ήταν να ψηφιστεί ένας νόμος που με την επίδειξη του εισιτηρίου στο τέλος της προβολής θα απαλλάσσονται των ποινών οι οδηγοί που προκάλεσαν ατυχήματα. It is almost inevitable.

Ευχαριστούμε τον Αλέξανδρο Ρωμανό Λιζάρδο για την ευγενική παραχώρηση του κειμένου του.