Είτε ανήκεις στην μεγάλη κατηγορία των ανθρώπων που θα πάνε τις διακοπές τους τον Αύγουστο είτε σε εκείνους που θα παραμείνουν παγιδευμένοι στην πόλη, την Πέμπτη 17 του μήνα έρχονται τρεις πολλά υποσχόμενες ταινίες ικανές να σπάσουν το σερί των μέτριων επιλογών των τελευταίων εβδομάδων (με εξαίρεση τα δυνατά “Wind River” και “The Invisible Guest”) προσφέροντάς μας σασπένς και γέλιο.

1.Baby Driver

Baby (ANSEL ELGORT) and Bats (JAMIE FOXX) on the way to the post office job with Buddy (JON HAMM) and Darling (EIZA GONZALEZ) as cops pull up next to them in TriStar Pictures’ BABY DRIVER.

Ξεκινάμε δυναμικά με την πολυαναμενόμενη περιπέτεια “Baby Driver” που σηματοδοτεί την επιστροφή του αγαπημένου  Edgar Wright (“Hot Fuzz”, “Scott Pilgrim vs. the World”) μετά από 4 χρόνια. Η ταινία διηγείται την ιστορία του Baby (Ansel Elgort), ενός ταλαντούχου getaway driver που για να αποδώσει στο τιμόνι πρέπει να ακούει μουσική ώστε να μπλοκάρει τις εμβοές του (έντονο βούισμα στα αυτιά που προκαλείται από ψυχολογικό stress). Όταν γνωρίζει τη Debora (Lily James), το κορίτσι τον ονείρων του, αποφασίζει να αποσυρθεί αλλά ένα χρέος στον  Doc (Kevin Spacey), τον “εγκέφαλο” μιας σπείρας ληστών, τον αναγκάζει να δουλέψει μαζί τους. Με τον Wright στη σκηνοθεσία/σενάριο και με casting που περιλαμβάνει τον ανερχόμενο Ansel Elgort, τον φοβερό Kevin Spacey, τον τρομερό Jamie Foxx και τον “Mad Men” Jon Ham, το “Baby Driver” μοιάζει άχαστο.

2.Atomic Blonde

Συνεχίζοντας στο ίδιο ύφος έχουμε το Atomic Blonde, μια περιπέτεια κατασκοπίας,  βασισμένη στο graphic novel των Antony Johnston και Sam Hart, που ακολουθεί την πράκτορα της MI6, Lorraine Broughton (Charlize Theron), στο Βερολίνο του “Ψυχρού Πολέμου” όπου προσπαθεί να διερευνήσει τη δολοφονία ενός συναδέλφου της και να ανακτήσει μια λίστα με ονόματα “διπλών” πρακτόρων. Η απόλυτη Charlize Theron υποδύεται μια πράκτορα που θυμίζει θηλυκό James Bond, πλαισιωμένη από τους  James McAvoy,  John Goodman και Sofia Boutella, σε μια περιπέτεια που δείχνει και υπόσχεται να είναι τόσο καταιγιστική όσο οι ταινίες “Bourne”.

3.The Hitman’s Bodyguard

Samuel L Jackson “Darius Kincaid” and Ryan Reynolds as “Michael Bryce” in THE HITMAN’S BODYGUARD. Photo by Jack English.

Η ζωή του καλύτερου σωματοφύλακα στον κόσμο, Michael Bryce (Ryan Reynolds), γίνεται άνω κάτω όταν αναγκάζεται να προστατεύσει τον περιβόητο εκτελεστή και άσπονδο εχθρό του, Darius Kincaid (Samuel L. Jackson), ώστε ο δεύτερος να μπορέσει να καταθέσει σώος και αβλαβής στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης. Για το τέλος, λοιπόν, κρατήσαμε το ντουέτο των τρελιάριδων  Ryan Reynolds και Samuel L. Jackson, που μαζί με τους Gary Oldman και  Salma Hayek, πρωταγωνιστούν σε μια κωμωδιοπεριπέτεια γεμάτη πιστολίδι και troll.