Σκηνοθεσια: Andrew Jay Cohen
Παίζουν: Will Ferrell, Amy Poehler, Ryan Simpkins
3.5Overall Score

Ένα ζευγάρι που οικονομικά στηρίζεται από την τοπική κοινωνία για να στείλει την κόρη του στο κολέγιο, αποφασίζει να χρησιμοποιήσει παράνομα κόλπα και να μπλέξει με «τη νύχτα» όταν μαθαίνει πως το τοπικό συμβούλιο αποφάσισε πως δεν έχει τα απαιτούμενα κονδύλια για την υποτροφία, ενέκρινε όμως τη δημιουργία κοινοτικών κέντρων αναψυχής με πισίνες και μπουφέ για όλους.

Η απόγνωση χτυπάει κόκκινο και οι κινήσεις απελπισίας σε συνδυασμό με (τουλάχιστον) δύο από τους καλύτερους κωμικούς που έχουν περάσει από το «SNL» φαντάζει μοναδική ευκαιρία για κωμωδία με μεγάλη εμπορική επιτυχία. Κάπου όμως η συνταγή είχε λάθος και το γλυκό δεν έδεσε…Το «The House» πάσχει στο σενάριο και στους χαρακτήρες. Για παράδειγμα: Ποτέ δεν μαθαίνουμε τι δουλειά κάνει το πρωταγωνιστικό ζευγάρι, το οποίο φαίνεται να ζει άνετα σε ένα κατάφυτο προάστιο. Δεν μαθαίνουμε επίσης για ποιον λόγο τόσα χρόνια που είχε το χρονικό περιθώριο, δεν έβαλε ούτε ένα cent στην άκρη για τις σπουδές της μοναχοκόρης και βασιζόταν στην καλοσύνη των ξένων… Ο Scott (Will Ferrell) και η Kate (Amy Poehler) δίνουν την εικόνα του ζευγαριού από το οποίο η Πρόνοια θα έπαιρνε το παιδί από τη γέννησή του ακόμα. Είναι απορίας άξιο πώς επιβίωσαν τόσα χρόνια τόσο χύμα άνθρωποι. Το σενάριο δεν έχει σχεδόν κανένα αστεία. Έχει κάποιες χοντράδες που θυμίζουν κακή στιγμή του Σεφερλή κι όχι καλή στιγμή του Paul Feig («Spy», «Bridesmaids»), ένας κούκος όμως δεν φέρνει την άνοιξη κι αυτά τα gags λειτουργούν περισσότερο ως προθέρμανση παρά ως κύρια attraction.

Το «The House» ξεκίνησε ως χιουμοριστική physical comedy με στοιχεία σάτιρας για τη σημερινή εποχή της κρίσης, η απειρία όμως των σεναριογράφων στη σκηνοθεσία τα χάλασε όλα, με τελικό αποτέλεσμα ένα άνευρο και κακογραμμένο χιουμοριστικό (θα ήθελε) film με πολλές «WTF???» σκηνές και το cameo του Jeremy Renner, που όλο και κάποια χάρη θα χρωστούσε για να καταλήξει κάρβουνο μέσα σε μοκέτα σε ένα παρολίγον σκετσάκι του Τρίο Στούτζες.