Σκηνοθεσια: Jon Watts
Παίζουν: Tom Holland, Michael Keaton, Robert Downey Jr.
7.3Overall Score

Μετά από 5 ταινίες και  2 διαφορετικούς “Spider-Man” (Tobey Maguire, Andrew Garfield) ήρθε επιτέλους το “Spider-Man: Homecoming”, η 6η ταινία με πρωταγωνιστή τον “Άνθρωπο αράχνη” που σηματοδοτεί το 2ο reboot των ταινιών του. Αυτό που καθιστά ξεχωριστό το “Spider-Man: Homecoming” είναι το γεγονός ότι είναι η πρώτη ταινία “Spider-Man” στην οποία ο ήρωας παίρνει τη θέση που δικαιωματικά του ανήκει στο roster των “Avengers” και στο MCU (Marvel Cinematic Universe).

Η υπόθεση του “Spider-Man: Homecoming” ακολουθεί τα γεγονότα του “Captain America: Civil War” με τον teenager Peter Parker (Tom Holland) να περιμένει διακαώς την επόμενη ευκαιρία του να συμμετέχει σε αποστολή των “Avengers”, προστατεύοντας παράλληλα τους συμπολίτες του, από τους κίνδυνους της καθημερινότητας του Queens. Τα πράγματα όμως αλλάζουν όταν έρχεται αντιμέτωπος  με τον αδίστακτο Vulture (Michael Keaton) και παρότι βρίσκεται σε μειονεκτική θέση  αποφασίζει να τον αντιμετωπίσει μόνος του ώστε να αποδείξει την αξία του στον Tony Stark (Robert Downey Jr.).

Παρά την κάπως πιο παιδική προσέγγισή της, η ταινία επιτυγχάνει να δώσει νέα πνοή στις του αγαπημένου ήρωα, με τη σκηνοθεσία του Jon Watts να μένει πιστή στο χιουμοριστικό ύφος των ταινιών της Marvel. Ο ταλαντούχος Tom Holland, που εντυπωσίασε στο “The Impossible” (2012), γίνεται ο τρίτος Peter Parker/“Spider-Man” και αποδεικνύεται ιδανική επιλογή για το ρόλο. Στον αντίποδα, ο ικανότατος Michael Keaton υποδύεται το villain, σε έναν ρόλο που στέκεται “αυτοσαρκαστικά” απέναντι στην εξαιρετική ερμηνεία του στο “Birdman” (2014). Το αποτέλεσμα δικαιώνει απόλυτα για άλλη μια φορά το Marvel Studios καθώς το “Spider-Man: Homecoming” είναι “αυθόρμητα” διασκευαστικό και θεαματικά “προσγειωμένο” στα πλαίσια δράσης ενός έφηβου “Spider-Man”.