Την ίδια ώρα που οι περισσότεροι fun των σειρών ασχολούνται με τον ερχομό της   5η season του “House of Cards” και την πολυαναμενόμενη επιστροφή του “Game of thrones” στις 16/07, η 3η season του “Better call Saul” πλησιάζει στο φινάλε της. Πραγματικά όμως δεν υπάρχει πλέον λόγος που να δικαιολογεί γιατί το spin off του “Breaking Bad”, παρότι έχει επάξια αναγνωριστεί, δεν έχει τραβήξει το ενδιαφέρον που του αναλογεί.
Το “Better call Saul” αποτελεί prequel του “Breaking Bad” και μας δείχνει την πορεία του Jimmy McGill (Bob Odenkirk) προς το να μετατραπεί στο δικηγόρο Saul Goodman που γνωρίσαμε στην αρχική σειρά. Τι έκανε λοιπόν ο  Jimmy πριν ο δρόμος του διασταυρωθεί με εκείνους των Walter White, Jesse Pinkman και  Gustavo Fring?

Οι Bob Odenkirk, Peter Gould (co-creator του “Better call Saul”) και Vince Gilligan στο set της σειράς.

Πριν ο Jimmy McGill γίνει ο Saul Goodman ήταν ένας μικρό  δικηγόρος που πάλευε να τα βγάλει πέρα και να αποδείξει την αξία του, έχοντας αφήσει πίσω του την παλιά κομπιναδόρικη ζωή που ζούσε με το παρατσούκλι Slippery Jimmy. Από το πρώτο κιόλας επεισόδιο της σειράς βιώνεις ένα déjà vu της ατμόσφαιρα του “Breaking Bad” αλλά τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά. Ενώ εικαστικά και σκηνοθετικά υπάρχουν αρκετές ομοιότητες, είναι όσες χρειάζονται ώστε να υπάρχει η σύνδεση μεταξύ των δυο σειρών αλλά χωρίς το “Better call Saul” να “εκμεταλλεύεται” το “Breaking Bad”.
Άλλωστε ο Vince Gilligan, δημιουργός και των δυο σειρών, ξέρει πολύ καλά τι κάνει.  Ξέρει ότι μας προσέλκυσε γιατί θέλαμε άλλη μια δόση από το αριστουργηματικό του  “Breaking Bad” αλλά ξέρει επίσης πως να μας κάνει να “κολλήσουμε” με κάτι καινούργιο χαρίζοντας μας  το εξαιρετικό ως τώρα  “Better call Saul”.

Ενώ στο “Breaking Bad” γίναμε μάρτυρες της μεταμόρφωσης του Walter White, φιλήσυχου οικογενειάρχη και δάσκαλου χημείας,  στον Heisenberg, τον απόλυτο “μάγειρα” κρυσταλλικής μεθαδόνης και αδίσταχτο έμπορο ναρκωτικών. Αυτή τη φορά, στο  “Better call Saul”  παρακολουθούμε την προσπάθεια του Jimmy να εξισορροπήσει κάπου μεταξύ του τίμιου δικηγόρου Jimmy McGill και του λαμόγιου Slippery Jimmy μέχρις ότου να καταλήξει να γίνει ο Saul Goodman, δικηγόρος των cartel.