Σκηνοθεσια: Seth Gordon
Παίζουν: Dwayne Johnson, Zac Efron, Alexandra Daddario
5.8Overall Score

Ο ναυαγοσώστης Mitch Buchanan αναγκάζεται να συνεργαστεί με έναν ξεροκέφαλο νεοσύλλεκτο για να ξεσκεπάσουν μια εγκληματική οργάνωση λαθρεμπόρων ναρκωτικών. Η μεταφορά της τηλεοπτικής σειράς έρχεται στους κινηματογράφους χωρίς καμία σοβαρότητα.

Τι ήταν το Baywatch? Παραλίες, ωραία κορμιά να τρέχουν σε αργή κίνηση και ναυαγοσώστες να εξιχνιάζουν εγκλήματα. Τότε δεν καταλαβαίναμε το παράλογο της υπόθεσης. Γιατί απλά δεν φώναζαν την αστυνομία? Μέσα από ένα πρίσμα κωμικής υπερβολής η ταινία κρατάει αυτά τα στοιχεία και προσπαθεί να βαδίσει στα χνάρια μιας άλλης κινηματογραφικής μεταφοράς, αυτής του 21 Jumpstreet.

O Dwayne Johnson ως αγαπητός Mitch έχει σώσει εκατοντάδες λουόμενους και σώζει σε μεγάλο βαθμό την ταινία. Με την θετική του ενέργεια και με  χαμόγελο που μαγεύει τα πλήθη είναι το πιο δυνατό χαρτί της ταινίας. O Zac Efron υποδύεται τον Matt Brody (επική αναφορά στο Jaws), έναν πρώην ολυμπιονίκη κολύμβησης που έχει πιάσει πάτο και επιλέγει ως κοινωνική εργασία να δουλέψει ως ναυαγοσώστης. Υπερόπτης, ξεροκέφαλος, παρορμητικός αλλά με καλές προθέσεις κοντράρεται με τον Mitch σε έναν ασταμάτητο αγώνα τεστοστερόνης και τα κάνει θάλασσα. Και εκεί η ταινία προσπαθεί να προκαλέσει το πιο πολύ γέλιο. Κάποιες στιγμές το πετυχαίνει. Οι γυναικείες παρουσίες αν και πανέμορφες δεν προσθέτουν τίποτα παραπάνω από το να γεμίζουν την οθόνη με τις καμπύλες τους. Ο Jon Bass προσπαθεί να γίνει Jonah Hill αλλά θέλει πολύ δρόμο ακόμα. Η Priyanka Chopra που γνωρίσαμε μέσα από την σειρά Quantico ( και Miss World 2000) θυμίζει κάτι από κακό ταινιών James Bond. Και ακολουθώντας την γραμμή της ταινίας, ούτε αυτή παίρνει τον εαυτό της στα σοβαρά.

Αν αποδεχθεί κάποιος ότι η ταινία είναι μια παρωδία της σειράς που ηθελημένα κανιβαλίζει τις σεναριακές της αδυναμίες, με μόνο σκοπό το γέλιο, το βλέπει ευχάριστα. Δεν παίρνει στα σοβαρά ούτε το σενάριο, ούτε τους χαρακτήρες, ούτε την δράση. Απλά βομβαρδίζει τον θεατή ασταμάτητα με gags. Το χιούμορ του σκηνοθέτη Seth Gordon ( Horrible Bosses και Identity Thief) κυμαίνεται στα ίδια χοντροκομμένα επίπεδα. Αν κάποιος έχει γελάσει με τον Zac Efron στο Neighbors και στο Dirty Grandpa, θα γελάσει και εδώ. Άξιο αναφοράς ότι εμφανίζεται και ο David Hasselhof και η Pamela Anderson ως φόρος τιμής στα αστέρια της σειράς.

Είναι τίμιο να δηλώνεις από τα πρώτα λεπτά της ταινίας ότι δεν θα πάρεις τίποτα στα σοβαρά και να πηγαίνεις το χιούμορ στα άκρα. Για αυτό ο Dwayne βγαίνει από την θάλασσα σαν σούπερ ήρωας με τα τεράστια γράμματα του τίτλου πίσω του και 3 δελφίνια να βγαίνουν από την θάλασσα. Το Baywatch η αλήθεια είναι ότι προσπαθεί να γίνει το επόμενο 21 Jumpstreet χωρίς να τα καταφέρνει. Έχεις στιγμές που προσφέρουν γέλιο και άλλες που το αστείο όχι μόνο δεν λειτουργεί αλλά δεν λέει να τελειώσει κι όλας

Για αυτούς που τους αρέσουν οι χοντροκομμένες κωμωδίες είναι η τέλεια επιλογή. Οι υπόλοιποι δεν θα ξετρελαθούν αλλά τουλάχιστον θα βγουν από την αίθουσα με καλύτερη διάθεση από αυτή που μπήκαν.