Με τη σειρά “Game of Thrones” να ολοκληρώνει τον κύκλο της στην όγδοη σεζόν, η αγωνία για τον αριθμό επεισοδίων που θα φτάσει κυριαρχούσε στις συζητήσεις του πιστού κοινού.

Όπως μαθαίνουμε από το Screenrant o αριθμός επεισοδίων της όγδοης σεζόν έκλεισε και επίσημα στα έξι. Αν και οι πρώτες έξι σεζόν της επιτυχημένης σειράς των D.B. Weiss και David Benioff είχαν από δέκα επεισόδια η κάθε μία οι τελευταίες δύο είναι σημαντικά μειωμένες. Όλα δείχνουν ότι οι Benioff και Weiss σκόπευαν αρχικά να αφηγηθούν την ιστορία των δύο τελευταίων σεζόν σε ένα σύνολο δεκατριών επεισοδίων με τον συνολικό αριθμό επεισοδίων να έχει αποφασιστεί από καιρό στα 73.

Πληροφορίες θέλουν το σενάριο της όγδοης σεζόν να γράφεται ήδη με τις τελευταίες πινελιές της παραγωγής της έβδομης να μπαίνουν πριν από την προβολή της τον επερχόμενο Ιούλιο.

Σε αυτό το σημείο η ιστορία έχει ήδη ξεπεράσει τα βιβλία του George R.R. Martin και βαδίζει σε αχαρτογράφητα μονοπάτια. Και όσο και αν απογοητεύει τους λάτρεις της σειράς ότι θα πρέπει σύντομα να την αποχωριστούν αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα πρέπει να εγκαταλείψουν και τον κόσμο του Westeros. Υπάρχουν μέχρι στιγμής πέντε πιθανά spin offs στην ιστορία και αν κανένα από αυτά δεν έχει έχει επιβεβαιωθεί είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι η παραγωγή θα επιλέξει να μην αξιοποιήσει την καταξίωση και την αγάπη που γνώρισε η αρχική σειρά.

Το trailer της έβδομης σεζόν, μας υπόσχεται κεντρικό ρόλο στους πλέον πλήρως μεγαλωμένους δράκους της Daenerys αλλά και να εμβαθύνει στην απειλή των White Walkers. Μπορεί τα λιγότερα επεισόδια να εγγυώνται ένα γρήγορο ρυθμό και καταιγιστικές εξελίξεις που θα κρατάνε το ενδιαφέρον αμείωτο καθ’ όλη τη διάρκεια τους.

Αυτό θα έχουμε την ευκαιρία να το εξακριβώσουμε στις 16 Ιουλίου οπότε και η αγαπημένη σειρά επιστρέφει στο HBO.