Η απρόσκοπτη θέα προς τον Παρθενώνα, η σπιτική βυσσινάδα και οι λιχουδιές του κυλικείου του θερινού σινεμά «Σινε Θησείο» έκαμψαν εύκολα τις όποιες αντιστάσεις των συντακτών του CNN οι οποίοι το ανακήρυξαν το καλύτερο σινεμά του κόσμου.Φαίνεται όμως ότι τώρα θα είναι και στις προτιμήσεις των τουριστών καθώς το αμερικανικό τηλεοπτικό και ειδησεογραφικό δίκτυο CNN τοποθέτησε το Θησείον πρώτο στη λίστα με τα δέκα καλύτερα σινεμά του κόσμου.

Το cine ΘΗΣΕΙΟΝ είναι το πιο παλιό Θερινό Σινεμά της Αθήνας, φτιαγμένο το 1935. Λειτουργεί από τότε μέχρι σήμερα κάθε άνοιξη και καλοκαίρι, με μια μικρή αναγκαστική διακοπή κατά τη διάρκεια της κατοχής. Από το 1980, το σινεμά περνά στην οικογένειά μας, στην οικογένεια Μανιάκη, που το φροντίζουμε και το μεταμορφώνουμε σε έναν μικρό παράδεισο στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, ακριβώς κάτω από την Ακρόπολη.

Μέχρι και σήμερα, αφιερώνουμε τον χρόνο, την προσοχή και την αγάπη μας σε αυτό το ιστορικό σινεμά και το διατηρούμε προσεγμένο, καταπράσινο και απόλυτα ταιριαστό με την περιοχή, σεβόμενοι την ιστορία και την παράδοση, όχι μόνο του τόπου, αλλά και των θερινών κινηματογράφων του “τότε”… των κινηματογράφων που ξέρουμε καλά, μετά από 50 και πλέον χρόνια που δραστηριοποιούμαστε σε αυτό τον κλάδο.

Ιδιαίτερη προσοχή δίνουμε στην επιλογή των ταινιών που προβάλλονται στο σινεμά κάθε χρόνο, μεταξύ των οποίων είναι και αρκετές από τις κλασικές ταινίες που αγαπήθηκαν και συνεχίζουν να αγαπιούνται πολύ. Βέβαια η επιλογή είναι πολύ προσεκτική και για τις νέες ταινίες που διανέμονται στην Ελλάδα. Όλο τον χειμώνα, βλέπουμε ταινίες, ενημερωνόμαστε και ταυτόχρονα φροντίζουμε το σινεμά για να προσφέρουμε σε εσάς την απόλυτη ευχαρίστηση και χαλάρωση όταν μας επισκέπτεστε.

Με θέα την φωτισμένη ΑΚΡΟΠΟΛΗ, ένα πιατάκι σπιτικό γλυκό βύσσινο, αλλά και χειροποίητο ποτό (λικέρ) βύσσινο και μια παγωμένη σπιτική βυσσινάδα, που φτιάχνουμε οι ίδιοι με μαύρη ζάχαρη, η έννοια «Θερινό Σινεμά», απογειώνεται.

Αν πάλι δεν θέλετε κάτι γλυκό, προτιμήστε την τυρόπιτα που ψήνουμε οι ίδιοι  ή το HOT DOG, που μπορείτε να τα συνοδεύσετε με χωριάτικο τσίπουρο από το Αγρίνιο και Αυγοτάραχο Μεσολογγίου.

Το αναψυκτήριο του κινηματογράφου προσφέρει ό, τι τραβά η όρεξή σας για να το απολαύσετε όσο παρακολουθείτε την ταινία, καθισμένοι άνετα στις καρέκλες και στο τραπεζάκι σας.

Απ. Παύλου 7, Θησείο
Τηλέφωνο: 2103420864, 2103470980
Κινητά: 6943828371 & 6986849589