Σκηνοθεσια: Guy Ritchie
Παίζουν: Charlie Hunnam, Astrid Bergès-Frisbey, Jude Law
7.1Overall Score

Άλλη μία παραλλαγή στην ιστορία του βασιλιά Αρθούρου, αυτή την φορά όμως από τα χέρια του Guy Ritchie. Ο οποίος παίρνει στα χέρια του την ταινία καθώς συνυπογράφει και το σενάριο μαζί με τους Joby Harold και Lionel Wigram. Αν έχεις δει έστω και μια ταινία του Guy Ritchie, τότε ξέρεις τι να περιμένεις, καθώς παρόλο το είδος της ταινίας (epic fantasy) ο Guy Ritchie ακολουθεί τους “δικούς του κανόνες” και αυτό είναι που κάνει την ταινία να έχει περισσότερο ενδιαφέρον.

Jude Law και Charlie Hunnam είναι αρκετά καλοί στους ρόλους τους, το ίδιο και καλύτερος βέβαια, είναι ο Eric Bana, παρόλο την μικρή εμφάνιση στην οθόνη. Σε αυτό που πραγματικά θα συμφωνήσουν οι πάντες είναι στην μουσική σύνθεση της ταινίας που έρχεται από το καταπληκτικό Daniel Pemberton που έχει ξανασυνεργαστεί στο παρελθόν με τον Guy Ritchie. Ένας Guy Ritchie που βρίσκει στον βασιλιά Αρθούρο τον παλιό καλό του εαυτό (Snatch, Δυο Καπνισμένες Κάνες, RocknRolla) Με κύριο χαρακτηριστικό το φρενόδες μοντάζ, (που μόνο αυτός ξέρει να κάνει) όπου μετατρέπει απλούς διαλόγους σε μονταζιακό ντελίριο. Βέβαια ακόμα και αν σου αρέσει το στυλ του Guy Ritchie δεν σημαίνει πως ή ταινία είναι εξαιρετική… Κατά ποσό όμως ευθύνεται ο Guy Ritchie γιαυτό…; Αυτό είναι άλλο θέμα!! Κάπου δω θα πρέπει να βάλουμε στο παιχνίδι την Warner Brothers που βρίσκονται στην παραγωγή/διανομή της ταινίας η οποία προσπαθεί να βρει απεγνωσμένα το επόμενο franchise…

Και σαν κάθε μεγάλη εταιρεία που σέβεται τον εαυτό της παίρνει όλα τα λάθος δεδομένα, από άλλες επιτυχίες και τα βάζει στο ίδιο καζάνι περιμένοντας να δει τι κολλάει και τι όχι με το κοινό, κάνοντας έτσι την ταινία αλλόκοτα περίεργη καθώς κάθε φορά προσπαθείς να δικαιολόγησης το κάθε τη που βλέπεις στην μεγάλη οθόνη, από τους τεράστιους ελέφαντες και τα γιγαντιαία φίδια, μέχρι τον Ασιάτη δάσκαλο πολεμικών τεχνών και την σύγχρονη αργκό στην μεσαιωνική εποχή κάπου στην Αγγλία. Βάλε τώρα το γεγονός πως σε πολλά σημεία τα CGI της ταινίας δεν βλέπονται, κυρίως προς το τέλος της ταινίας, όπου ή όλοι σεκάνς μετατρέπεται σε βιντεοπαιχνίδι… Ούτε καν σε cut scene από βιντεοπαιχνίδι αλλά περισσότερο σε gameplay mode και το χειριστήριο βρίσκεται στα χέρια του Guy Ritchie (απέφυγε όπως και να έχει, να δεις την ταινία σε 3D) Οπότε άμα δεν σου αρέσει ο Guy Ritchie ή έχεις βαρεθεί να βλέπεις την ίδια ιστορία ξανά και ξανά τότε αυτή η ταινία δεν είναι για σένα.

Ο καλύτερος όμως τρόπος για να αποφασίσεις για την ταινία, είναι να δεις το τρέιλερ…