Στο Los Angels του δυσοίωνου 2049, ένας νέος blade runner, ο LAPD Officer K (Ryan Gosling) ανακαλύπτει ένα μυστικό  ικανό να αφανίσει το ανθρώπινο είδος. Η ανακάλυψη του αυτή τον οδηγεί στον, πρώην  blade runner, Rick Deckard (Harrison Ford) που είναι εξαφανισμένος τα τελευταία 30 χρόνια.

Με αυτή την πλοκή και με το πρώτο trailer, που μόλις κυκλοφόρησε, μας συστήθηκε το πολυαναμενόμενο sequel του ιστορικού “Blade Runner” (1982). Το “Blade Runner”, σκηνοθετημένο από τον μέγα Ridley Scott και βασισμένο στο βιβλίο “Do Androids Dream of Electric Sheep?”  του Philip K. Dick, αποτελεί μια ταινία ορόσημο που συνέβαλε στην εξέλιξη και τη διαμόρφωση τόσο των ταινιών επιστημονικής φαντασίας όσο και των αστυνομικών thriller όπως τα ξέρουμε σήμερα.

Το “Blade Runner 2049”, σύμφωνα με το πρώτο του trailer, φαίνεται να παραμένει πιστό στο σκοτεινό και κυνικό ύφος τις πρώτης ταινίας. Την σκηνοθετική σκυτάλη παίρνει ο Denis Villeneuve (“Arrival”, “Sicario”, “Prisoners” κ.α. ) με το Ridley Scott αυτή τη φορά να βρίσκεται σε ρόλο Executive Producer. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους είναι ο Ryan Gosling και ο Harrison Ford, που ξανά ενσαρκώνει μετά 35 χρόνια το Rick Deckard, πλαισιωμένοι μεταξύ άλλων από τους Jared Leto, Ana de Armas, Dave Bautista, Robin Wright, Mackenzie Davis, Sylvia Hoeks και Lennie James.

Το “Blade Runner 2049” θα κυκλοφορήσει στις αίθουσες τον Οκτώβρη και αυτή είναι μια πρώτη γεύση :