Σκηνοθεσια:James Gunn
Παίζουν: Chris Pratt, Zoe Saldana, Dave Bautista
8.5Overall Score

Οι Φύλακες του Γαλαξία προσλαμβάνονται από μια πανίσχυρη εξωγήινη φυλή για να προστατέψουν τις διαστημικές τους μπαταρίες. Μετά από μία εντυπωσιακή και ξεκαρδιστική μάχη με τον Baby Groot να χορεύει, ο Rocket Raccoon κλέβει τις μπαταρίες. Οι Φύλακες από τη μια στιγμή στην άλλη, μετατρέπονται σε καταζητούμενους. Η χοντράδα του Raccoon προκαλεί συγκρούσεις και η ομάδα σχεδόν διαλύεται. Κερασάκι στην γαλαξιακή τούρτα η εμφάνιση του πατέρα του Peter Quill. Mια ακόμα πολύχρωμη και άκρως διασκεδαστική διαγαλαξιακή περιπέτεια ξεκινάει. Guardians of the Galaxy Volume 2.

Σαν να ακούσαμε το πρώτο Mix-tape και απλά βάζουμε την δεύτερη κασέτα. Ομαλά η ταινία συνεχίζει από κει που σταμάτησε η προηγούμενη. Τους χαρακτήρες τους γνωρίσαμε και τώρα βλέπουμε την εξέλιξη στις σχέσεις τους και τις νέες τους περιπέτειες. Και όλα αυτά πιο εντυπωσιακά, ποι δυνατά και πιο πολύχρωμα. Κράτησαν την ίδια συνταγή με το Vol. 1 και αύξησαν τα 2 συστατικά που τους έκαναν να ξεχωρίσουν: πιο εντυπωσιακές μάχες σε πλανήτες και διάστημα και πιο άγριο το χιούμορ που βγαίνει από τις σχέσεις των ηρώων. Το χιούμορ πολλές φορές συγκεντρώνει την προσοχή της αφήγησης και ο James Gunn δεν φοβάται να βάλει στο background την δράση για χάρη μιας ξεκαρδιστικής στιγμής. Και δεν ενοχλεί καθόλου αυτό. Ίσα ίσα κάνει πιο ξεχωριστή την θέαση της ταινίας.

Νέοι χαρακτήρες προστίθενται με πιο ξεχωριστό τον πατέρα του Peter Quill με το όνομα Ego που τον ερμηνεύει ο Κurt Russel. Μετά από μια ζωή γεμάτη ερωτήματα για το ποιος μπορεί να είναι ο πατέρας του και γιατί ποτέ δεν εμφανίστηκε στη ζωή του, ο Ego εμφανίζεται για να καλύψει το κενό στην ζωή του Peter Quill. Πατέρας και γιος πάνε στον πλανήτη από όπου κατάγονται και μια νέα ζωή απλώνεται μπροστά τους. Μια βαριά κληρονομιά πέφτει πάνω στους ώμους του, και φυσικά άλλο που δεν θέλει! Τίποτα δεν πάει καλά και η πραγματική του οικογένεια, οι Φύλακες θα κλιθούν να παραβλέψουν τις ξεκαρδιστικές διαφορές τους και να σταθούν δίπλα στον φίλο τους. Άλλη μια ευχάριστη προσθήκη είναι ο Sylvester Stallone. Ενσαρκώνει ένα αξιοσεβούμενο Ravager (πειρατές του διαστήματος) που εξόρισε τον Yondou (ο εξωγήινος που απήγαγε και μεγάλωσε τον Peter Quill). Μικρή η συμμετοχή του αλλά σίγουρα στο μέλλον θα το εκμεταλλευτεί η Marvel και θα δώσει στον Stallone πιο πολλά λεπτά συμμετοχής και πιο ενεργό ρόλο.

Και μιλώντας για τον Yondou, ο αγαπημένος χαρακτήρας του James Gunn κλέβει την παράσταση όχι μόνο με τις μαχητικές του ικανότητες και με την σχέση που αναπτύσσει με τον Raccoon. Ο χαρακτήρας του Yondou θα γίνει για πολλούς ένας πολύ αγαπημένος χαρακτήρας με το story arc που έχει στην ταινία. Συνοψίζοντας, το Guardians of the Galaxy Vol. 2 είναι το sequel που σέβεται τον προκάτοχο του. Κρατάει την γεμάτη 80’s παραπομπές πολύχρωμη αισθητική του, κάνει τις μάχες πιο εντυπωσιακές, αγριεύει και τονίζει το χιούμορ του έχοντας ένα συμπαγή και λειτουργικό δραματουργικό άξονα. Τέλειο δεν είναι, προβλήματα ρυθμού έχει, αλλά εξασφαλίζει το αποτέλεσμα του πρώτου: 2 ώρες εντυπωσιακής δράσης και τρελού γέλιου. Και με 5 Post credit scenes κανείς δεν θα φύγει απο την αίθουσα χωρίς να πει: We are Groot!!!