Σκηνοθεσια: Walter Hill
Παιζουν: Michelle Rodriguez, Sigourney Weaver, Tony Shalhoub
1.9Overall Score

Ένας επαγγελματίας δολοφόνος (Michelle Rodriguez) σκοτώνει το «λάθος» άτομο και βρίσκεται στο στόχαστρο μιας μεγαλομανoύς ψυχοπαθούς γιατρού (Sigourney Weaver) που για να τον εκδικηθεί τον υποβάλει σε εγχείρηση αλλαγής φύλου. Με την σειρά του αυτός, που πλέον έχει μεταμορφωθεί σε «αυτή», ψάχνει να βρει τους υπεύθυνους για να πάρει εκδίκηση. Αν και μόνο αυτή η υπόθεση δεν σας αποτρέψει από το να δείτε την ταινία τότε δεν έχετε κάποιον να κατηγορήσετε παρά μόνο τον εαυτό σας. Καταλαβαίνω ότι ένας λόγος να το δει κανείς είναι γιατί μπορεί να έχει απορίες όπως: -Γιατί μπορεί να θεωρείται εκδίκηση να σε μετατρέψει κάποιος σε γυναίκα; – Πως απλά έκανε μια τέτοια επέμβαση; Δεν είναι κάτι το εξαιρετικά δύσκολο; -Αν κάποιος εκδικείται κάποιον που τον εκδικηθεί, έχει μετά δικαίωμα ο πρώτος να ξαναπάρει εκδίκηση κ.ο.κ; – Δείχνει ωραία η Michelle Rodriguez με μούσι και τριχωτό στήθος; –Γιατί παίζει η Sigourney Weaver σε αυτή την ταινία; Η απάντηση είναι ότι δεν αξίζουν 2 ώρες για ένα ψευδο-film noir, με ανύπαρκτες σκηνές δράσης, μεγαλόστομες ατάκες και ξύλινες ερμηνείες, για να λύσουν αυτές τις απορίες.

Οι fans της Michelle Rodriguez μπορούν να την δουν στο πολύ πιο διασκεδαστικό «The Fast and The Furious 8» (και ναι έχει παραδεχτεί ότι δεν ήταν αυτή κατά τη διάρκεια των γυμνών σκηνών αν αυτός είναι λόγος) ενώ έχουμε πολλές ελπίδες ότι η Sigourney Weaver θα τα σπάσει στο επερχόμενο «Marvel’s Defenders» Το «The Assignment» ή όπως έκανε πρεμιέρα στο φεστιβάλ του Τορόντο «The Re-Assignment» δεν ξέρει ακριβώς τι θέλει να είναι και τι προσπαθεί να πετύχει.

Είναι noir δράμα, ταινία τύπου shoot them up, κλώνος ταινιών βασισμένο σε graphic novel ala Kick Ass, κοινωνικό δράμα πάνω στις δυσκολίες που περνάνε οι transgender, τίποτα από αυτά και όλα μαζί; Ποιος ξέρει; Σίγουρα θα βρει το κοινό του και πολύ πιθανό ένα cult status αλλά δεν είναι για όλους. Το σίγουρο είναι ότι ανησυχώ για την Michelle Rodriguez και τις επιλογές της. Δεν έβγαλε καλά λεφτά από το «The Fast and the Furious» franchise; Μήπως να μαζεύαμε λεφτά να της στείλουμε καμμιά επιταγούλα στο κορίτσι;?

Για όσους έμειναν μέχρι το τέλος ακολουθούν οι απαντήσεις στις παραπάνω ερωτήσεις! Για όσους νοιάζονται προσοχή ακολουθούν spoiler: -Γιατί η γιατρός πίστευε ότι θα έκανε καλό σε ένα matcho man να γίνει γυναίκα, ψυχολογικά προβλήματα be damned –Απλά η γιατρός ήταν τόσο καλή – Από ότι φαίνεται έχει δικαίωμα γιατί αυτό προσπαθούσε να κάνει η γιατρός μετά – Όσο ωραίος ήταν και ο Adam Sandler σαν γυναίκα. Άλλωστε κανένα δεν θα έχει απασχολήσει ποτέ το ερώτημα «πως θα ήταν άραγε η Michelle Rodriguez με μούσι;» – Πρέπει να χρώσταγε τρελή χάρη στον σκηνοθέτη Walter Hill, που είναι παραγωγός και σεναριογράφος του Alien.