Παιχνιδιάρικες γεύσεις και «μυθικά» cocktails. Η επιστροφή της πολυτέλειας σε μια άλλη διάσταση, αυτήν της απλής  καθημερινότητας.

 Aριστοκρατικό dusty pink στους τοίχους που σε ταξιδεύει σε άλλες εποχές, στις εποχές των παλιών αρχοντικών της Αθήνας. Περίτεχνα φωτιστικά, πολυέλαιοι και απλίκες, διαλεγμένα ένα ένα από τα παλαιοπωλεία του κέντρου. Αντίκες που μετρούν πολλά χρόνια ζωής και αν μπορούσαν να μιλήσουν, θα είχαν να διηγηθούν ενδιαφέρουσες ιστορίες. Μπροκάρ βελούδινα υφάσματα  αγκαλιάζουν το ξύλο και το μέταλλο σαν πίνακες ζωγραφικής  που αναζητούν το κάδρο τους. Εντυπωσιακά γύψινα δίνουν μια διαφορετική πινελιά, άλλοτε χρυσή και άλλοτε ροζ, σε μια αρμονική χρωματική συμφωνία.  Το αποτέλεσμα, ένας χώρος που αποπνέει ηρεμία, θετική ενέργεια και την αίσθηση μιας άκρως καλαίσθητης αλλά και συνάμα προσιτής πολυτέλειας. Ένα σύγχρονο resto bar  στον πιο όμορφο πλακόστρωτο και καταπράσινο πεζόδρομο της Αθήνας, την οδό Καλαμιώτου.

Aυτό όμως που διαφοροποιεί το Otto από οτιδήποτε άλλο υπάρχει στην περιοχή της Πλατείας Αγίας Ειρήνης είναι η φιλοσοφία του που αποκωδικοποιείται σε δυο λέξεις κλειδιά: «παιχνίδι» και «ελληνικότητα».  Το παιχνίδι υπάρχει παντού στο χώρο: στο χρώμα, στη διακόσμηση, στα cocktails και κυρίως στο φαγητό. Το φαγητό στο Otto είναι παιχνιδιάρικο. Τα σουπλά με τα φλαμίγνκο ακολουθούν τις τάσεις της μόδας και μοιάζουν σαν να βγήκαν από fashion editorial αλλά με μια παιχνιδιάρικη διάθεση.

 Τα σκαλιστά πιάτα μπορεί να βγήκαν από το συρτάρι της γιαγιάς αλλά πριν τοποθετηθούν στο τραπέζι, πέρασαν από το δημιουργικό χέρι του μοντέρνου καλλιτέχνη εγγονού που τους πρόσθεσε πολύ χρώμα!

Το μενού, βασισμένο αποκλειστικά σε αυθεντικές ελληνικές πρώτες ύλες, δεν ακολουθεί την πεπατημένη. Έχει φαντασία και arty διάθεση. Ο κλασσικός μουσακάς παίρνει τη μορφή σφαίρας και η σπανακόπιτα αποδομείται! 

Το μενού, βασισμένο αποκλειστικά σε αυθεντικές ελληνικές πρώτες ύλες, δεν ακολουθεί την πεπατημένη. Έχει φαντασία και arty διάθεση. Ο κλασσικός μουσακάς παίρνει τη μορφή σφαίρας και η σπανακόπιτα αποδομείται!   Το ίδιο συμβαίνει και με τα cocktails. Περίεργοι συνδυασμοί, πολύ φαντασία και παιχνιδιάρικη παρουσίαση. Ένα παιχνίδι «αλχημείας» με βάση διαφορετικά υλικά. Άλλωστε η κεντρική φιλοσοφία του OTTO είναι το “Playful Drinks & Cocktails”, μια πρόσκληση σε ένα παιχνίδι γεύσεων και απόλαυσης.

ΟTTO RESTO BAR: Καλαμιώτου 16-18, Πλατεία Αγίας Ειρήνης, Μοναστηράκι. Τηλ: 210 3314676 & 6987 454777.

facebook: ottorestobar, instagram: ottorestobar, trip advisor: OttoRestoBar,  email: ottorestobarath@gmail.com