Σκηνοθεσια:Daniel Espinosa
Παιζουν: Jake Gyllenhaal, Rebecca Ferguson, Ryan Reynolds
7.3Overall Score

Το Life είναι καθώς πρέπει ταινία, για να φέρεις το έτερο ήμισυ σου, που φοβάται με το παραμικρό και αναζητά μια αγκαλίτσα (εν προκειμένω την δική σου) για προστασία. Η μάλλον καλύτερα, είναι ο ορισμός της ταινίας για δεύτερο ραντεβού. Έχει όλα τα κλισέ για να σε πείσει.

Μεγάλα ονόματα στο καστ: Τζέικ Τζίλενχαλ, Ράιαν Ρέινολντς, Pεμπέκα Φέργκιουσον √ check B-movie σενάριο: Εξωγήινο τέρας μέσα σε διαστημικό σταθμό και η ζωή (δεν) συνεχίζεται. √ check Αγωνία κατεβάζοντας Giant size ποπ κόρν √√double check.

Το σενάριο; Ψιλο copy-paste από Alien! Βέβαια, διαφέρει κάπως στην εκτέλεση του, καθώς πλέον με την τεχνολογία που άφησε παρακαταθήκη ο Αλφόνσο Κουαρόν με το Οσκαρικό του Gravity, οι άλλοτε «τρέχω σε σκοτεινούς διαδρόμους για να σωθώ» αστροναύτες, τώρα πια… αιωρούνται!!! Αυτή και μόνο η αλλαγή είναι αρκετή για να σε πείσει πως δεν πρόκειται για το Alien, αλλά κάτι νέο κι ανώτερο… Ναι σε αρκετά τεχνικά σημεία είναι ανώτερο καθώς δείχνει εντυπωσιακά αξιόπιστο. Αλλά δεν φτάνει μόνο το cgi σκηνικό για να σε πείσει. Εκεί που χάνει πλέον, είναι στην επαρκή ανάπτυξη των χαρακτήρων. Οι ήρωες παραμένουν χαλαρά επιφανειακοί και παγερά αδιάφοροι καθ όλη την διάρκεια της ταινίας. Αποτέλεσμα; H αγωνία σου, περιορίζεται μόνο στο ποιος και με ποιόν τρομακτικό τρόπο θα φαγωθεί πρώτος και όχι αν και πως θα τα καταφέρει να γλυτώσει! Με το τέλος να είναι μακρύτερο από το αναμενόμενο, η… “Life” περνά και χάνεται, χάνεται… αναμένοντας με κομμένη την ανάσα να έρθει το reboot-αρισμένο “Alien: Covenant” μπας και μας ξαναθυμίσει τι σημαίνει στ αλήθεια Τρόμος στο Διάστημα!!!