Σκηνοθεσια: Luc Jacquet
Παιζουν:Thomas Acda, Dennis Storhøi, Lambert Wilson
6.4Overall Score

Ο Διονύσης Σαββόπουλος, συνοδεύοντας με  τη χαρακτηριστική χροιά της φωνής του και την απαράμιλλη ευαισθησία της ψυχής του τον θεατή στο ηρωικό αυτό ταξίδι έχει αναλάβει την αφήγηση αλλά και επιμέλεια του ελληνικού κειμένου.

 

O βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης Λυκ Ζακέ 12 χρόνια μετά το αποκαλυπτικό και συγκινητικό ντοκιμαντέρ για τους αυτοκρατορικούς πιγκουίνους και την περιπέτεια αναπαραγωγής τους επιστρέφει στην Ανταρκτική  για ένα ακόμη συγκλονιστικότερο επίτευγμα. Εξοπλισμένος με ισχυρότερες κάμερες, καταδυτικό εξοπλισμό υψηλής τεχνολογίας και –αν είναι δυνατόν- ακόμη ομορφότερους πινγκουΐνους σαν πρωταγωνιστές μας παρουσιάζει μια νέα οπτική στη ζωή της παγωμένης Ανταρκτικής!

Σε μια επική ιστορία με ασύλληπτα τοπία και  πρωτόγνωρες υποθαλάσσιες λήψεις που απαθανατίζουν την εκπληκτική βιοποικιλότητα ενός από τα πιο όμορφα οικοσυστήματα του κόσμου, ο Ζακέ θέτει ερωτήματα γύρω από τη δύναμη του ενστίκτου και αποκαλύπτει το μυστηριώδες κάλεσμα των αυτοκρατόρων όπως δεν το έχει δει ποτέ κανείς. Η ταινία είναι μια εξαιρετική μαρτυρία της ανεξερεύνητης πολικής άγριας ζωής αλλά και των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής.