Με τον προγραμματισμό προβολών ποικίλου ενδιαφέροντος και την δημιουργία προϋποθέσεων συνύπαρξης του κινηματογράφου και της μουσικής με τις υπόλοιπες μορφές τέχνης, το φεστιβάλ στοχεύει να καθιερωθεί ως το ετήσιο ανοιξιάτικο ραντεβού της Αθήνας, αλλά και ως σημείο συνάντησης δημιουργικών ιδεών απ’ όλο τον κόσμο.

Νέοι και καταξιωμένοι, κλασικοί και καινοτόμοι δημιουργοί από όλα τα σημεία του παγκόσμιου χάρτη, θα συμμετάσχουν σε αυτό το νέο, πρωτοποριακό 7ήμερο φεστιβάλ, για να παρουσιάσουν τις ταινίες τους και να μοιραστούν με το κοινό την έμπνευση που κρύβεται πίσω από τη δημιουργία τους, σε masterclasses και special events.

Παράλληλα με τις προβολές, το φεστιβάλ εστιάζει στην δυναμική της ολοκληρωμένης εμπειρίας και δημιουργεί μοναδικά events και συνέργειες με πολιτιστικούς οργανισμούς, οι οποίοι με την σειρά τους θα επιμεληθούν κατηγορίες/events στο En Lefko Film Festival.

ΤΜΗΜΑΤΑ

Red Carpet
Πολυαναμενόμενες ταινίες και πρεμιέρες με τους μεγαλύτερους κινηματογραφικούς αστέρες του παγκόσμιου σινεμά, έρχονται αποκλειστικά για τους θεατές του φεστιβάλ μας, πριν ακόμη κυκλοφορήσουν στις κινηματογραφικές αίθουσες.

Under the Radar
Ταινίες που διέπρεψαν σε μεγάλα διεθνή φεστιβάλ και τράβηξαν επάνω τους τα φλας της παγκόσμιας επικαιρότητας. Ανεξερεύνητα, συναρπαστικά αριστουργήματα που τολμούν και κάνουν τη διαφορά.

On Air
Μουσικά ντοκιμαντέρ και ταινίες που θα μας κάνουν να χορέψουμε, να τραγουδήσουμε, να αγκαλιαστούμε και να συγκινηθούμε, υπό τους ήχους των αγαπημένων μας καλλιτεχνών.

Από τη μικρή, στη μεγάλη οθόνη
Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ένα κινηματογραφικό φεστιβάλ εντάσσει ενότητα με προβολές τηλεοπτικών σειρών σε κινηματογραφικές αίθουσες. Οι τηλεοπτικές εκπλήξεις που θα μας απασχολήσουν μέσα στους επόμενους μήνες, συζητιούνται και προβάλλονται εδώ με μοναδικό τρόπο.

Get Creative
Εκτός από τις τελευταίες εξελίξεις σε κινηματογραφικό και τηλεοπτικό επίπεδο, οι λάτρεις των μέσων κοινωνικής δικτύωσης θα έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν και τις δικές τους δημιουργίες στη μεγάλη οθόνη! Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο του φεστιβάλ θα διεξαχθεί ένας online διαγωνισμός, δίνοντας την δυνατότητα στους συμμετέχοντες να γίνουν οι ίδιοι σκηνοθέτες της καθημερινότητάς τους και να αποτυπώσουν όλα εκείνα τα στοιχεία που κάνουν την πόλη μας ξεχωριστή.

Αφιερώματα
Φόρος τιμής σε σπουδαίους δημιουργούς, εμβληματικές ταινίες του παγκόσμιου σινεμά και επετειακές προβολές, διαλεγμένα με αγάπη και πάθος για την έβδομη τέχνη.

Midnight Thrills
Ποπ κορν, αίμα και γέλιο μέχρι δακρύων… Κωμωδία και τρόμος στο κέντρο της Αθήνας, με τις πιο απρόβλεπτες, παρανοϊκές ιστορίες τρέλας και πανικού. Ποιος φοβάται τα μεσάνυχτα!

Το 1ο En Lefko Film Festival θα διεξαχθεί από τις 27 Απριλίου έως τις 3 Μαΐου στους κινηματογράφους Δαναός & Ιντεάλ.