Στις αμερικανικές αίθουσες θα αρχίσει να προβάλλεται από τις 9 Μαρτίου η ταινία Swing Away, μια ανεξάρτητη ελληνοαμερικανική παραγωγή γυρισμένη στην πανέμορφη Ρόδο , με την συμμετοχή ελλήνων και αμερικανών ηθοποιών.
Το Swing Away χρηματοδοτήθηκε αποκλειστικά από ιδιωτικά κεφάλαια, ενώ στο καστ των ηθοποιών συμμετέχουν γνωστοί και καταξιωμένοι του χώρου απο τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ελλάδα. Πρωταγωνιστούν o Αμερικανός ηθοποιός Τζον Ο’ Χάρλεϊ (The X Files Hercules, Firetrap, Αμερική Τέλος, The Mentalist, Η φρουρά των λιονταριών), η λιβανέζικης καταγωγής Αμερικανίδα Σάνον Ελίζαμπεθ (American Pie, 1, 2, American Pie: Reunion, Cuts, King of the Hill ,The Twilight Zone, Gibby), Μάνος Γαβράς (Glee, The Back-up Plan, Οι Bασιλιάδες της Μυκόνου, Ι-4: Λούφα και Aπαλλαγή, Πρώτη Φορά Νονός), ο Ρένος Χαραλαμπίδης (Mavro gala, Φτηνά Τσιγάρα, Οι Γενναίοι της Σαμοθράκης, Λούφα και παραλλαγή: Σειρήνες στο Αιγαίo, 4 Μαύρα Κοστούμια, Λούφα και παραλλαγή: Σειρήνες στη Στεριά, Κοινός Παρονομαστής, Poker Face), η Ολγα Δαμάνη (Νύφες, Circo de la vida, Το Νησί, The Durrells), ο Αλέξανδρος Μυλωνάς (Peppermint, Roz Οlotahos, I Love Karditsa, Ο Θεός Αγαπάει Το Χαβιάρι), ο Χρήστος Σουγάρης (Μια αιωνιότητα και μια Μέρα, The Bacchae, Interruption, Train Station ) και η πανέμορφη δεκάχρονη Βικτόρια Μίλερ.

Η ταινία γυρίστηκε στη Ρόδο. Βάσει του σεναρίου η επιλογή για τα γυρίσματα έπρεπε να γίνει σε μέρος όπου υπήρχαν εγκαταστάσεις Γκολφ. «Εξετάσαμε πολλές τοποθεσίες με γήπεδα γκολφ μέχρι να καταλήξουμε στη Ρόδο. Θα μπορούσα να κάνω το γύρισμα στην Τουρκία ή στο Πουέρτο Ρίκο, αλλά ήθελα να γίνει στην Ελλάδα», ανέφερε ο Τζώρτζ Στεφανόπουλος, ο οποίος είπε ότι αισθάνεται περήφανος για το γεγονός ότι κατάφερε η ταινία να γυριστεί στην Ελλάδα.

Η Υπόθεση της ταινίας:

Η ιστορία μας ξεκινά με τη Ζωή Παπαδοπούλου, Ελληνοαμερικανίδα πρωταθλήτρια του γκολφ, η οποία σε μία υπαρξιακή κρίση μετά από μία επαγγελματική αποτυχία αποδρά στο σπίτι των παππούδων της στην Ελλάδα, όπου γνωρίζει τυχαία μια μικρή Ελληνίδα, τη Στέλλα, με ταλέντο στο γκολφ και γίνεται η δασκάλα της.

Μόλις ο διευθυντής του γκολφ ανακαλύψει την παρουσία της Ζωή στο χωριό, θα απευθυνθεί σε εκείνη ώστε να βοηθήσει και να προσελκύσει περισσότερους νέους παίκτες.

Στη παραλία του χωριού υπάρχουν εγκαταστάσεις του γκολφ που ένας Αμερικανός επιχειρηματίας θα επιχειρήσει με τους δικούς του όρους να κάνει δικές του τις αθλητικές εγκαταστάσεις.

Συνοδοιπόρος της στο ταξίδι αυτό είναι ο Μάρκος (Μάνος Γαυράς), ο πατέρας της μικρής Στέλλας. Μαζί θα ανακαλύψουν τους μυστικούς σκοπούς του Αμερικάνου επιχειρηματία και θα τον φέρουν αντιμέτωπο με τους κατοίκους του χωριού. Η ταινία είναι γεμάτη από χιούμορ, ανατροπές, έρωτες και -φυσικά- πολύ πολύ γκολφ.

Δείτε το τρέϊλερ: