Σκηνοθεσια: Jordan Vogt-Roberts
Παιζουν: Tom Hiddleston, Samuel L. Jackson, Brie Larson
6.9Overall Score

Το 1971 μια μυστική οργάνωση με το όνομα Monarch ξεκινάει μια αποστολή σε ένα ανεξερεύνητο νησί του Ειρηνικού, με σχήμα μια νεκροκεφαλή, με την ελπίδα να βρει νέες μορφές ζωής. Το καλό είναι ότι τα καταφέρνουν αλλά αμέσως μετά το μετανιώνουν.

Η 2η ταινία του νέου MonsterVerse franchise της Legendary Entertainment έρχεται 3 χρόνια μετά το «Godzilla», από τους ίδιους παραγωγούς, με σκοπό να χτίσει το franchise που θα οδηγήσει τελικά τα 2 μεγαθήρια σε μια μεταξύ τους αναμέτρηση το 2020. Το νέο Kong είναι το πλησιέστερο σε υπόθεση με το original του 1933 και βασικά απορρίπτει τις version του 1976 και του 2005. Ο κύριος λόγος? Η version του Peter Jackson είχε τον Βασιλιά Kong στα 25 μέτρα που θα ήταν μια χαψιά για τον Godzilla των 108 μέτρων του Gareth Edwards. Για αυτό σε αυτή την ταινία θα δείτε τον ένα Kong 100 μέτρων, τον μεγαλύτερο στην ιστορία του. Είναι ένα εντυπωσιακό θέαμα που είναι και το μεγαλύτερο ατού της ταινίας.

Παρόλο το πολύ καλό ρόστερ ηθοποιών της ταινίας (έχουμε 4 χαρακτήρες της Marvel και το νέο Jack Bauer) ο Kong είναι ο χαρακτήρας με το μεγαλύτερο βάθος, που θες να ακολουθείς στην ταινία. Όχι ότι δεν χαιρόμαστε να βλέπουμε τον Tom Hiddleston να ξεκοιλιάζει τέρατα με σπαθί σαμουράι αλλά δεν είχε και πολλά να προσφέρει ο χαρακτήρας του. Τόσο ο Hiddleston όσο και η οσκαρούχα Brie Larson ήταν απλά εκεί. Δεν έφταιγαν τόσο αυτοί όσο ότι δόθηκε περισσότερη σημασία στους χαρακτήρες του Samuel L. Jackson, που παίζει τον ρόλο που ξέρει τόσο καλά να κάνει, και του John C. Reilly που βοηθάει στο συναισθηματικό/αστείο κομμάτι της ταινίας. Αλλά για να μην κοροιδευόμαστε όλοι πάμε να δούμε αυτές τις ταινίες για τη δράση και το gore και σε αυτό δεν απογοητεύει καθόλου. Τεράστια τέρατα, ελικόπτερα να πέφτουν από παντού, εντυπωσιακοί και πρωτότυποι θάνατοι από τα πρώτα λεπτά που συναγωνίζονται άνετα αυτά του Jurassic Park franchise είναι μερικά από τα θεάματα της ταινίας (που λογικά θα δείχνουν ωραία και σε 3D). Άλλωστε όπως θα μάθουμε τα ποιο ωραία μέρη είναι συνήθως και τα ποιο επικίνδυνα!

Με το «Godzilla: King of the Monsters» να έρχεται το 2019 και το «Godzilla vs Kong» ένα χρόνο μετά θα έχουμε να βλέπουμε τερατομαχίες και εκατοντάδες ‘red shirts’ να καταβροχθίζονται για χρόνια οπότε ήρθε η ώρα να να διαλέξουμε στρατόπεδο. Για τώρα φαίνεται ότι Kong is King!