Τα τελευταία χρόνια όλοι έχουμε γίνει μάρτυρες της ραγδαίας εξάπλωσης των σούπερ ηρώων στο cinema, αλλά και γενικότερα της άνθισης της geeky κουλτούρας. Στο επίκεντρο αυτής της τάσης βρίσκονται σε μεγάλο βαθμό οι ήρωες της Marvel, που μόνο τα τελευταία 10 χρόνια πρωταγωνιστούν συνολικά σε 23 ταινίες, με πάρα πολλές ακόμα να αναμένονται. Οι πιο κοντινές κυκλοφορίες που περιμένουμε είναι το “Logan” που μόλις βγήκε στις αίθουσες και το “Guardians of Galaxy 2” που αναμένεται το Μάιο.

Παράλληλα όμως, αυτό το διάστημα η Marvel έχει κινηθεί εντατικά και στην τηλεόραση. Πρώτη απόπειρά της στις σειρές έγινε το 2013 και ήταν μια συνεργασία με το ABC στο μέτριο “Agents of S.H.I.E.L.D.”, το οποίο μετρά 4 season ως τώρα. Στη συνέχεια, ως spin-off του πρώτου, ήρθε το κάπως καλύτερο “Agent Carter” (2015) που κόπηκε όμως άδοξα μετά από μόλις 2 season.

Το παιχνίδι άλλαξε για τις σειρές της Marvel το 2015 με το πολύ δυνατό “Daredevil” (2 season ως τώρα) το οποίο προέκυψε από τη συνεργασία της με το Netflix και σηματοδότησε την αρχή αλληλένδετων σειρών σουπερ ηρώων οι οποίοι θα καταλήξουν να ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μια κοινή σειρά, το “The Defenders” το οποίο αναμένουμε το Σεπτέμβρη του 2017. Ουσιαστικά μιλάμε για κάτι σαν τηλεοπτικό “Avengers”. Οι σειρές που ακολουθούν το “Daredevil” και πλαισιώνουν το roster των Defenders είναι το αδιάφορο “Jessica Jones”, το αρκετά καλό “Luke Cage” και το πολλά υποσχόμενο “Iron Fist” που θα ανέβει στο Netflix στις 17/03.


Η τελευταία όμως σειρά της Marvel που έχει μονοπωλήσει το ενδιαφέρον μας είναι το “Legion”. Πρόκειται για μια συνεργασία με το FX και έχει ως δημιουργούς του τον πολυτάλαντο “πρέσβη” της Marvel Stan Lee και το Noah Hawley που μας έχει χαρίσει σειρές όπως το εξαιρετικό “Fargo”. Το  “Legion” μας μεταφέρει σε μια πτυχή του σύμπαντος των X-Men και μας γνωρίζει τον David Haller (Dan Stevens), ένας βασανισμένο άνδρα που έχει διαγνωστεί με σχιζοφρένια από πολύ νεαρή ηλικία. Αφού έχει ήδη περάσει μεγάλο κομμάτι της ζωής του σε ψυχιατρικά ιδρύματα παλεύοντας με την πάθηση του, μια σειρά από γεγονότα τον φέρνει αντιμέτωπο με μια διαφορετική πραγματικότητα στην οποία όχι απλά δεν είναι σχιζοφρενής αλλά είναι ένας εξαιρετικά ισχυρός μεταλλαγμένος.

Βρισκόμαστε περίπου στα μισά της πρώτης season και το“Legion” έχει προκαλέσει ήδη πολύ μεγάλη αίσθηση τόσο για την πρωτότυπη πλοκή του, που δεν μοιάζει σε τίποτα με τις υπόλοιπες σειρές σουπερ ηρώων, όσο και για την πολύ ιδιαίτερη και αεικίνητη εικαστική του προσέγγιση. Πιο συγκεκριμένα παρότι δείχνει να διαδραματίζεται στο σήμερα, εικαστικά μας παραπέμπει σε πιο retro εποχές θυμίζοντας λίγο το “X-Men: First Class” αλλά γεμάτο με τρελές εναλλαγές του σκηνικού, που ανά πάσα στιγμή και από το πουθενά μπορεί να μας μεταφέρει στο χώρο και στο χρόνο.

 

Δείτε το trailer του “Legion”: