Σκηνοθεσια: Danny Boyle
Παιζουν: Ewan McGregor, Ewen Bremner, Jonny Lee Miller
7.8Overall Score

Αρχικά ήταν απλώς μια ευκαιρία…που κατέληξε άδοξα, σαν μια προδοσία.

Από τότε, έχουν περάσει ήδη είκοσι ολόκληρα χρόνια.  Πολλά έχουν αλλάξει, αλλά πολλά έχουν παραμείνει τα ίδια.  Ο Ρέντον αφήνει το Άμστερνταμ κι επιστρέφει στο μοναδικό μέρος που μπορεί να αποκαλέσει σπίτι του. Το Εδιμβούργο! Εκεί υπάρχουν εκείνοι που παντα τον περίμεναν: ο Σπαντ που η ζωή του φέρθηκε απίστευτα χάλια, ο Σικ Μπόι που διευθύνει ένα δίκτυο εκβιασμών και πορνείας, και ο Μπέγκμπι πάντα έτοιμος να ξανακολλήσει πάνω του αρρωστημένα.

Υπάρχουν όμως και κάποιοι άλλου είδους παλιόφιλοι που του χτυπάνε ξανά την πόρτα: η κατάθλιψη, η απώλεια, η χαρά, η εκδίκηση, η έχθρα, η φιλία, η αγάπη, η προσμονή, ο φόβος, η μετάνοια, η διαμορφίνη, η αυτοκαταστροφή και ο θανάσιμος κίνδυνος. Όλοι είναι παραταγμένοι για να τον υποδεχτούν, σε έναν ατέλειωτο χορό.

Αν και λένε ότι ο κεραυνός ποτέ δεν χτυπά δυο φορές στο ίδιο μέρος, ο Ντάνι Μπόιλ και όλο το επιτελείο του αρχικού Trainspotting που μας έκλεψε νου και καρδιά πριν μια εικοσαετία, επιστρέφει το ίδιο στοχαστικό, ηλεκτρισμένο και πάντα αξιοσέβαστο! Μπορεί να μη μπορείς να επέμβεις στο παρελθόν σου, αλλά μπορείς να το ξαναζήσεις νοερά ξανά και ξανά αντιμετωπίζοντάς το με καινούριο τρόπο κάθε φορά μια και κάθε χρόνο αλλάζεις, μεταμορφώνεσαι σε κάτι νέο! Αυτή είναι η λαμπρή και φευγάτη συνάμα ιδέα  που οδήγησε τον Ντάνι Μπόιλ να φτιάξει μια ξέφρενη και έξυπνα διαδραστική ταινία για την σύγκρουση του παρελθόντος με το παρόν!