Σκηνοθεσια: James Foley
Παιζουν: Dakota Johnson, Jamie Dornan, Eric Johnson
3Overall Score

Οι Πενήντα αποχρώσεις του Γκρι, η ταινία που ήταν βασισμένη στο ομώνυμο της best seller Ε.Λ. Τζέιμς, ήταν ό,τι περίμενε όλος ο κόσμος το 2015. Μας άνοιξε, διάπλατα, την πόρτα στο σαδομαζοχισμό και ο πόνος έγινε, ξαφνικά, συνώνυμος της ηδονής. Το κοινό ανέδειξε την ταινία σε μια από τις εμπορικότερες της χρονιάς κι ανυπομονεί να μάθει περισσότερα για το οδυνηρό παρελθόν των προβληματικών, δυναμικών και απαιτητικών Πενήντα Αποχρώσεών το κυρίου Γκρέι.

Είστε έτοιμοι για κάτι πολύ πιο σκοτεινό; Οι Πενήντα Πιο Σκοτεινές Αποχρώσεις του Γκρι ξαναβρίσκουν τον Κρίστιαν (ο κυνικά σαδιστής Τζέιμι Ντόρναν) και την Αναστάζια (η εύθραυστα αθώα Ντακότα Τζόνσον) να ξανακυλιούνται στο κρεβάτι, τον καναπέ ή το γραφείο, με την πρώην του Κρίστιαν (στο ρόλο η πάντα αισθησιακά ηδονική Κιμ Μπέισινγκερ) να μπαίνει δυναμικά στο σαδομαζοχιστικό παιχνίδι. Ο Τζέιμς Φόλεϊ (των μισών επεισοδίων του House of Cards) παίρνει τη σκηνοθετική σκυτάλη από τη Σαμ Τέιλορ-Τζόνσον και υπόσχεται σκηνές πάθους και πολλά στοιχεία θρίλερ.

H ταινία γυρίστηκε το καλοκαίρι στη Νίκαια της Γαλλίας και τα γυρίσματα συνέπεσαν με την φοβερή τρομοκρατική επίθεση στην παραλία της πόλης.