Χθες δόθηκαν τα βραβεία Goya, γνωστά και ως τα Ισπανικά Όσκαρ. Να σας παρουσιάσουμε μερικά από τα ομορφότερα στιγμιότυπα της λιγότερο λαμπερής βραδιάς αλλά με τις εκπλήξεις και τις λαμπερές εμφανίσεις.

Με 9 βραβεία έφυγε το «7 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα» του J. A. Bayona: Καλύτερης σκηνοθεσίας, καλύτερης μουσικής, διεύθυνσης παραγωγής, φωτογραφίας, μοντάζ, καλλιτεχνικής διεύθυνσης, μακιγιάζ, καλύτερου ήχου και οπτικών εφέ. Η ταινία είχε κάνει πρεμιέρα στο Φεστιβάλ του Τορόντο.

Τις μεγάλες κατηγορίες κέρδισε η ταινία Tarde Para La Ira: Καλύτερης ταινίας, νέου σκηνοθέτη, πρωτότυπου σεναρίου, καλύτερου δεύτερου ανδρικού ρόλου.

Η ταινία «ο Άνθρωπος με τα Χίλια Πρόσωπα» που θα δούμε σύντομα στις Ελληνικές αίθουσες, κέρδισε βραβείο καλύτερου διασκευασμένου σεναρίου όπως και το Que Dios Nos Perdona βραβείο καλύτερου ανδρικού ρόλου, που και αυτό θα δούμε στη χώρα μας αλλά αργότερα, το καλοκαίρι στους θερινούς κινηματογράφους.

Η Anna Castillo από την ταινία «Η Ελιά» έφυγε με το βραβείο καλύτερης ηθοποιού.

Καλύτερο τραγούδι δόθηκε στη Σίλβια Πέρεθ Κρουθ για την άκρως αδικημένη ταινία «Δίπλα στο Σπίτι σου» για το θλιμμένο μιούζικαλ του κινήματος που έβαλε φρένο στις τράπεζες που έπαιρναν τα σπίτια των πολιτών στην αρχή της οικονομικής κρίσης.

Η Έμμα Σουάρεθ κέρδισε δύο βραβεία Goya, το πρώτο για το δεύτερο γυναικείο ρόλο στην ταινία «Το Επόμενο δέρμα». Η παράξενη στιγμή της βραδιάς ήταν όταν ο Πέδρο Αλμοδόβαρ που τη σκηνοθέτησε στο Julieta της έδωσε και το βραβείο για την ερμηνεία της σε αυτή την ταινία. Η Ισπανίδα ηθοποιός έχει ήδη άλλο ένα Goya στην καριέρα της.

Καλύτερη ευρωπαϊκή ταινία ήταν το «Εκείνη» του Πολ Βερχόφεν.

Λαμπερή παρουσία της βραδιάς, η υποψήφια φέτος για Goya Penelope Cruz που σύντομα θα βρεθεί και στο κόκκινο χαλί του φεστιβάλ του Βερολίνου για να παρουσιάσει το δεύτερο μέρος της ταινίας «Το Κορίτσι των Ονείρων σου». Τη βραδιά παρουσίασε ο πρωταγωνιστής του «Έρωτας αλλά Ισπανικά» και «Έρωτας αλά Καταλανικά», Ντάνι Ροβίρο.

Ευχαριστούμε τον Αλέξανδρο Ρωμανό Λιζάρδο για την ευγενική παραχώρηση του κειμένου του.