Σκηνοθεσια: David Mackenzie
Παιζουν: Dale Dickey, Ben Foster, Chris Pine
6.5Overall Score

Έφτασε στις Χρυσές σφαίρες και έφυγε άσφαιρο; Δικαιολογημένα; Μέχρι να δούμε το moonlight δεν θα ξέρουμε. Τι είναι όμως το Hell or High Water; Έχουμε λοιπόν να κάνουμε με ένα μοντέρνο γουέστερν οπού δυο αδέλφια (τους υποδύονται οι Κρις Πάιν και Μπεν Φόστερ) προσπαθούν να ξεπεράσουν την οικονομική κρίση της εποχής κλέβοντας τράπεζες. Όχι, με αυτόν τον τρόπο δεν λύνεται η οικονομική κρίση σε συμπαντικό επίπεδο αλλά σε εκείνους δείχνει να λειτουργεί. Παράλληλα όμως ένας λίγο πριν την σύνταξη Τέξας Ρέιντζερ (Τζεφ Μπρίτζες) και ο μισό ινδιάνος καταγωγής συνάδελφός του, αναλαμβάνουν την υπόθεση καθώς οι ληστές θεωρούνται μικροαπατεώνες που χαλάνε την ισορροπία της δικαιοσύνης.

Σε ένα παρακμιακό Τέξας κινηματογραφημένο με όρους παρελθόντος αλλά και μέλλοντος. ο καπιταλισμός έχει αφήσει το σημάδι του. Το τοπίο συνεχίζει και αυτό με τη σειρά του να μεταμορφώνεται σε άγρια δύση, χωρίς όμως να μπορεί να ξεχωρίσει ο θεατής με ευκολία το καλό από το κακό.

Από τον σεναριογράφο του Σικάριο που πέρσι αδικήθηκε συνολικά τόσο από τις βραβεύσεις της Ακαδημίας (καθώς δεν ήταν υποψήφιο στις κατηγορίες που του αναλογούσαν) το Hell or High Water, φέτος ελπίζουμε να έχει διαφορετική τύχη από την ταινία που αναφέραμε παραπάνω. Με τον Τζέφ Μπρίτζες σε άλλη μια καταπληκτική ερμηνεία, τον Μπεν Φόστερ να κλέβει την παράσταση και τον Κρις Πάιν να κρατάει ισορροπίες ανάμεσα στα δύο θηρία της υποκριτικής, η ταινία που έκανε πρεμιέρα στις Κάννες θα σας κάνει να αγαπήσετε και πάλι τις ταινίες αυτού του παρεξηγημένου είδους.