Σκηνοθεσια: Thomas Vinterberg
Παιζουν: Douglas Smith, Lucien Laviscount, Cressida Bonas
2.5Overall Score

Μια παρέα φοιτητών δυο αγόρια και ένα κορίτσι μετακομίζουν σε σπίτι που είναι στοιχειωμένο και χωρίς να το θέλουν επικαλούνται τον Bye Bye Man, ο οποίος με την σειρά τού μετατρέπει αυτόν που είπε το όνομα του σε δολοφόνο και αυτούς που το άκουσαν σε θύματα…

Κάποτε ένας σημαντικός ηθοποιός του χώρου, σε ερώτηση για το αν κάποια συνάδελφος του μπορεί να παίξει καλύτερα όταν τη σκηνοθετεί ένας καλός σκηνοθέτης είχε απαντήσει: Όσο καλός και αν είναι ο κηπουρός, ο κάκτος δεν ανθίζει. Κάτι ανάλογο εδώ συμβαίνει και με τον Bye Bye Man, ένα αμάλγαμα από Φρέντυ Κρούγκερ και Κάντυμαν που στοιχειώνει το μυαλό μιας ομάδας συμμαθητών, της βιβλιοθηκαρίου (και άλλων που δεν θα προδώσουμε) στην so called βασισμένη σε αληθινά γεγονότα ταινία. Είναι στενάχωρο αλλά ένα αδιάφορο στόρι… εξ ορισμού δεν θα καταφέρει ποτέ να γίνει ενδιαφέρον… Σκηνοθεσία χωρίς φαντασία, χαρακτήρες αχαρακτήριστοι, τρόμος που προκαλείται μόνο από το sound design και ο Bye Bye Man με το δεινοσαυρόσκυλο της κολάσεως να περιφέρεται, κοινώς μια από τα ίδια.

Η ταινία έχει εμπάργκο για τα reviews… Καταλαβαίνεις για ποιο λόγο! Πάντως να αναγνωρίσουμε στο γραφείο τύπου ότι το δεύτερο δελτίο τύπου του που ήταν σαν chain letter ήταν απλά ξεκαρδιστικό.