Το πρώτο επεισόδιο της πολυαναμενόμενης mini σειράς  “Taboo” έκανε πρεμιέρα το προηγούμενο Σάββατο στην Αγγλία και ικανοποίησε απολύτως τις προσδοκίες μας. Το “Taboo” θα αποτελείται από 8 επεισόδια και η προσμονή για αυτά ήταν μεγάλη για τρείς λόγους
Πρώτον η ομάδα των δημιουργών του αποτελείται από τον Tom Hardy, τον πατέρα του, Chips Hardy, και τον Steven Knight. Ο Knight είναι επίσης δημιουργός μιας από τις καλύτερες σειρές των τελευταίων χρόνων, το Peaky Blinders.

Δεύτερον στο project συμμετέχει ως executive producer ο Ridley Scott. Αναφερόμαστε στον ίδιο Ridley Scott που μας έχει χαρίσει το “Blade Runner”,το “Gladiator”,το “Alien” και πάρα πολλές ακόμα ταινιάρες.

Τρίτον  πρωταγωνιστεί,«η μορφή» Tom Hardy, ο οποίος είναι πιο σκληροτράχηλος και αινιγματικός από ποτέ.

Το “Taboo” μας ταξιδεύει στο Λονδίνο του 1814 όπου ο θεωρούμενος ως νεκρός James Keziah Delaney (Tom Hardy) επιστρέφει από την Αφρική μετά από πολλά χρόνια απουσίας, φανερά αλλαγμένος και στοιχειωμένος από το παρελθόν. Η αφορμή της επιστροφής του είναι ο θάνατος του πατέρα του, γεγονός που τον καθιστά δικαιωματικά κληρονόμο σε ότι απέμεινε από την ναυτιλιακή εταιρία της οικογένειάς του. Το δικαίωμα του αυτό θα τον φέρει αντιμέτωπο με την ετεροθαλή αδερφή του (την οποία υποδύεται η παλιά μας γνώριμη από το Game of Thrones Oona Chaplin)  καθώς και με την “παντοδύναμη” East India Company.

Περνάμε λοιπόν στο κομμάτι όπου το πρώτο επεισόδιο στάθηκε αντάξιο των προσδοκιών ξεκινώντας από το πρώτο λεπτό το οποίο μας βουλιάζει στην ατμόσφαιρα του. Μια ατμόσφαιρα ηλεκτρισμένη και σκοτεινή που ισορροπεί μεταξύ ρεαλισμού και υπερφυσικού. Από τη μια πλευρά είναι ο πραγματισμός και ο υλισμός του δυτικού κόσμου και από την άλλη ο μυστικισμός που φέρει μαζί του σαν φορτίο ο James Delaney από την Αφρική. Η ισορροπία τους προμηνύεται ότι θα διαταραχθεί διότι ο πρωταγωνιστής μας επιστρέφει με σκοπό να εκδικηθεί για το θάνατο του πατέρα του.

 

Δείτε το trailer του “Taboo” :