Σε μία σημαντική παρουσίαση η Google παρουσίασε τα νέα της high-end smartphones τα οποία έχουν πολύ δυνατά φωτογραφικά χαρακτηριστικά.
Τα Google Pixel και Pixel XL αποτελούν την νέα σειρά των smartphone της Google και το τέλος της σειράς Google Nexus.

Φτιαγμένα από την HTC (η οποία μέχρι χτες είχε το καλύτερο smartphone για φωτογραφία, HTC One) τα νέα Google Pixel έχουν αισθητήρα μεγέθους 1/2.3″ των 12 megapixels, με μέγεθος pixels 1.55µm και φακό με μέγιστο διάφραγμα F2.0. Η μπροστά κάμερα είναι ανάλυσης 8 megapixels.

Τα Google Pixel καταγράφουν video σε ανάλυση 4Κ και αντί για οπτικό σταθεροποιητή έχουν σταθεροποίηση που βασίζεται σε γυροσκοπικό σύστημα, το οποίο φροντίζει για πιο σταθερά πλάνα.
Η λειτουργία HDR+ είναι ενεργοποιημένη από τις εργοστασιακές ρυθμίσεις, χρησιμοποιώντας την τεχνική stacking για τη μείωση του θορύβου και την καταγραφή περισσότερων λεπτομερειών.

Ο αισθητήρας της κάμερα του νέου Google Pixel πέρασε ήδη από τα τεστ της DxOMark, πιάνοντας την κορυφή, την οποία απολαμβάνει μόνο του με 89 βαθμούς, ένα πάνω από τα HTC 10, Samsung Galaxy S7 Edge και Sony Xperia X Perf (88 πόντους), τα Moto Z Force Droid, Samsung Galaxy S6 Edge Plus, Sony Xperia Z5 (87 πόντοι) και τα Apple iPhone 7, LG G5, Samsung Galaxy Note V και Samsung S6 Edge (86 πόντους).

Τα δύο μοντέλα Google Pixel και Pixel XL, κατά την σύγχρονη πρακτική των τελευταίων ετών από τις εταιρείες smartphones, έχουν διαφορετική οθόνη και μπαταρία. Το Google Pixel διαθέτει οθόνη 5″ AMOLED, ανάλυσης 1080p (441ppi), τετραπύρηνο επεξεργαστή Snapdragon 821, μνήμη RAM 4GB και Android 7.1 Nougat. Επιπλέον έχει αισθητήρα δαχτυλικών αποτυπωμάτων (Pixel Imprint), θύρα USB-C, υποστήριξη τεχνολογίας γρήγορης φόρτισης και υποδοχή ακουστικών, ενώ φοράει μπαταρία 2770mAh.
To Google Pixel XL έχει οθόνη 5.5″ AMOLED ανάλυσης QHD (534ppi) και μπαταρία 3450mAh.