Ανταπόκρισή από το φεστιβάλ του Τορόντο
Αλέξανδρος Ρωμανός Λιζάρδος
(σε συνεργασία με τον Παναγιώτη Γάκη)

Λίγο πριν κλείσει τα τριάντα, το “Άγριο Θηλυκό” του Τζόναθαν Ντέμυ με τη Μέλανυ Γκρίφιθ, τον Τζεφ Ντάνιελς και τον Ρέυ Λιότα, επανεμφανίστηκε για μία μόνο προβολή στο TIFF.
Ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης της Σιωπής των Αμνών, του Φιλαδέλφια και του Παντρεμένη με τον όχλο, τα τέλευταία χρόνια έχει επιλεξει να πειραματιστεί σε άγνωστα προς εκείνον μονοπάτια, χαρκατηριστικό παράδειγμα το τελευταίο του Ντοκιμαντέρ που και αυτό προβλήθηκε στο TIFF με θέμα μια συναυλία του Τζάστιν Τίμπερλέικ. Τίτλος της ταινίας «Justin Timberlake and the Tennessee kids». Νομίζω ότι δεν χρειάζεται να αναφέρω τον χαμό που έγινε όταν ο γνωστός τραγουδιστής και ο σκηνοθέτης βρέθηκαν στο κόκκινο χαλί.
Επιστρέφοντας στο Άγριο Θηλυκό και την ειδική προβολή του στο TIFF, ο σκηνοθέτης δεν διάλεξε τυχαία αυτή την ταινία δεδομένου ότι τότε είχε κερδίσει 3 υποψηφιότητες για χρυσή σφαίρα και είχε σοκάρει με την ωμότητα της αλλά και το παράξενο χιούμορ της.

Η ταινία έχει ψηφιακά επεξεργαστεί και ήδη κυκλοφορεί σε βελτιωμένης ποιότητας έκδοση στην Αμερικανική αγορά σε δίσκο Blu Ray.

(Οι παρουσιάσεις του φεστιβάλ μπόρεσαν να πραγματοποιηθούν σε συνεργασία με τα υποστηρικτικά προγράμματα ενίσχυσης του TIFF)

Ευχαριστούμε τον Αλέξανδρο Ρωμανό Λιζάρδο για την ευγενική παραχώρηση του κειμένου του.